Dit zijn de tien beste lifehacks voor Twitter

We gebruiken bijna allemaal Twitter en hebben onze dagelijkse routines. Desondanks worden de kleine hints en trucjes die het leven op Twitter makkelijker maken vaak over het hoofd gezien. Het leven is vaak al gecompliceerd en ingewikkeld genoeg, dus waarom zouden we het niet wat makkelijker maken? Er zijn veel manieren om het platform te gebruiken, maar wij hebben de 10 allerbeste lifehacks voor Twitter voor je uitgekozen!
1. Druk, druk, druk – Wanneer je geen tijd hebt voor de belangrijke Tweet
Je vriend of vriendin wil continu aandacht, je werkgever valt je lastig met een eindeloze takenlijst en je hond moet nog uitgelaten worden? Markeer dan belangrijke Tweets en lees ze op een later moment. De bookmark-functie bewaart de Tweets die je later wil lezen in een aparte lijst, zodat je ze eenvoudig terug kunt vinden.
2. Klaar met spoilers? – “En de moordenaar is…. *pieeeeep*”
Het is mogelijk om Tweets met specifieke woorden, zinnen, usernames, emojis en hashtags te blokkeren. Deze spoilers worden vervolgens uit de tijdlijn, berichten, emails en antwoorden verwijderd. Maar pas op: woorden en hashtags worden alleen uit de home page tijdlijn en berichten gefilterd. Deze Tweets staan nog wel in de resultaten van zoekopdrachten. En helaas worden je collega’s en vrienden in real life niet het zwijgen opgelegd, dus wees altijd voorzichtig!
3. 280 tekens – Twee keer zoveel plezier
Dit nieuws heb je vast al een keer gehoord? Sinds afgelopen november kan je twee keer zoveel tekens in je Tweets gebruiken als voorheen – van 140 naar 280! Meer ruimte om de laatste aflevering van Temptation Island te bespreken, te onderzoeken wie Beyoncé beet #WhoBitBeyonce, of dagelijks je ochtendhumeur te delen.
4. Threads – Wanneer 280 tekens tóch niet genoeg zijn
Er is een oplossing wanneer die 280 tekens toch niet genoeg blijken te zijn. Gebruik threads om een volledig verhaal chronologisch en op de meest logische manier te vertellen. Dat kan direct of op een later moment door je thread eerst op te slaan.
5. Polls – Eindelijk een antwoord op al je vragen
Heb je een prangende vraag? Altijd al willen weten of je volgers katten- of hondenliefhebbers zijn? Of welk team ze supporten tijdens De Klassieker? Het is veel te irritant om al deze vragen los te tweeten, toch? Maak eenvoudig een poll aan op Twitter. Volgers hebben zeven dagen de kans om antwoord te geven op al je kwellende vragen.
6. Direct Messages – Zoals WhatsApp, maar veel directer
Iets te vertellen waarvan je liever niet hebt dat anderen het lezen? Of heb je de man of vrouw van je dromen gevonden? Schrijf dan gewoon een direct message (DM). En ja, het werkt. Zonder dat je eerst een telefoonnummer moet vragen. De enige voorwaarde is dat je elkaar moet volgen… dus wees niet verlegen en vraag om een follow back.
7. GIFs – Wat zou Twitter zijn zonder GIFs?
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Minions, David Hasselhoff en zelfs Kim Jong-un – ze staan honderden keren in GIFs en geven je de mogelijkheid om gekkigheid van je volgers te beantwoorden met nog meer gekke antwoorden.
8. Shhhhh – Twitter, activeer nachtmodus!
Zeg: “Twitter, activeer nachtmodus!” Oké, de app is (nóg) niet voice controlled, maar heeft daadwerkelijk een nachtmodus. Klik eenvoudig op de feature in Instellingen. Hierdoor zal je partner geen minuut slaap meer missen.
9. Wachtwoord – Test1234
Ja ja ja, het oude vertrouwde wachtwoord. Test1234 voldoet niet meer om je profiel te beschermen. En als een ongewone combinatie van letters, tekens, nummers en buitenaardse codes nog niet genoeg zijn, biedt Twitter een tweetraps beveiligingssysteem waarmee het niet langer mogelijk is om in te loggen zonder een mobiele telefoon. Hier vind je alle instructies #SafetyFirst.
10. Laat jezelf zien!
Kun je maar niet stoppen met selfies maken? Is een foto van je favoriete puppy niet genoeg? Geen probleem! In een enkele Tweet kun je ruim vier foto’s kwijt. Een van de voorkant, achterkant en zowel links en rechts; het lijkt wel bijna 3D.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.