Industry Wire

Geplaatst door Mr Koreander

Dit zijn de winnaars van de UX Writing Awards 2019

Op donderdag 28 november organiseerde Mr Koreander een historisch evenement: de uitreiking van ‘s werelds eerste UX Writing Awards. Het UX writing & merkbureau reikte in 4 categorieën prijzen uit voor de beste UX writing van Nederlandse bodem.

De awardshow werd ingeleid met een praatje van David Wascoe, Senior UX writer bij Booking.com. Wascoe vertelde over de huidige staat van UX writing en schetste het toekomstbeeld van dit vakgebied. Daarna was het tijd om awards uit te reiken, en wel in vier categorieën. Het publiek, bestaande uit UX writers, copywriters en designers, bepaalde live de winnaars:

– Blendle – Computer says no Beste 404 of foutmelding
– Tony’s Chocolonely – Push my button Beste call to action
– Dopper – Filling the void Beste empty state of placeholder
– Plantsome – Best in class Beste UX writing van web en app

Een vakjury mocht bepalen wie naar huis ging met de prijs voor de beste algehele UX writing in web en app: ‘Best in class’. Deze jury bestond uit Tanja Matic (UX writer bij Booking.com) Robert Leufkens (UX strateeg bij Soda Studio) en Joep Luijcx (Schrijftrainer bij De Joepie Academie). Genomineerden in deze categorie waren: Blendle, Plantsome, Tony’s Chocolonely en Wehkamp.

Na een kort beraad van de jury kwam een duidelijke winnaar uit de bus: Plantsome, het online kamerplantenplatform. ‘Plantsome heeft een uitgesproken voice die overal goed terugkomt in hun UX writing. Het merk zoekt de randjes veelvuldig op, maar blijft er altijd binnen’, aldus Robert Leufkens.

De feestelijke avond werd afgesloten met awardshow-waardige hoeveelheid confetti en bubbels. En gezien het succes van deze eerste editie, krijgen de UX Writing Awards in 2020 zeer waarschijnlijk een vervolg.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht