Industry Wire

Geplaatst door Thales

EPLAN voorziet in veranderende klantbehoeften met techniek van Thales

Huizen, 18 juni 2019EPLAN, leverancier van Computer Aided Design (CAD), kiest voor de techniek van Thales voor het beheer van licenties en gebruiksrechten. Voor de softwareleverancier was het noodzaak om het bedrijfsmodel te moderniseren om in de veranderende behoeften van klanten te voorzien. Om dit te realiseren koos EPLAN voor de Sentinel-oplossing van Thales, leider op het gebied van kritieke informatiesystemen, cybersecurity, gegevensbescherming en licenties. Met Sentinel biedt EPLAN een totaaloplossing om het rendement van software gebaseerde producten te verbeteren. EPLAN maakt niet alleen zelf gebruik van Sentinel, maar integreert deze oplossing ook in haar software voor klanten. Met het leveren van de Sentinel-oplossing breidt Thales de decennialange samenwerking met EPLAN uit.

Meer inzicht voor verbeteren klantervaringen

EPLAN ontwikkelt elektrische CAD-software waarmee gebruikers hun engineeringsproces kunnen optimaliseren. Met Sentinel zijn eindgebruikers beter in staat om te voorzien in de klantbehoeften, doordat de productbeleving individueel afgestemd kan worden. De oplossing wordt ingezet als een SaaS-gebaseerd platform om licenties en rechten te beheren. Deze wordt zo geconfigureerd dat klanten het product automatisch kunnen downloaden en activeren. Hiermee wordt het voorheen tijdrovende proces versneld. Daarnaast hebben gebruikers dankzij de oplossing meer controle over en inzicht in de manier waarop software-applicaties worden ingezet en gebruikt. Dit helpt bij het verbeteren van klantervaringen.

Flexibele oplossing

“We hebben altijd goede CAD-software-oplossingen geleverd, maar toch was het nodig om onze commerciële workflow en klantervaringen naar een nog hoger niveau te tillen”, vertelt Dieter Pesch, senior vice president van product management en development bij EPLAN. “Onze klanten zijn steeds vaker op zoek naar flexibele oplossingen, maar ook naar een eenvoudigere betalingsstructuur. Dankzij de Sentinel-oplossing van Thales voorzien we in deze behoeften.”

Digitale transformatie

“Organisaties moeten tegenwoordig meer dan ooit in staat zijn om op verschillende manieren licenties uit te geven voor hun software, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid die klanten gewend zijn”, zegt Shlomo Weiss, vice president software monetisatie producten bij Thales. “Dat organisaties op dit niveau flexibel worden, is waar het om draait binnen de huidige digitale transformatie. EPLAN speelt met de implementatie van onze oplossingen in op de wensen van haar klanten, door meer mogelijkheden te bieden aan klanten. Doordat dit ook nog sneller gaat dan voorheen, verstevigt dit de positie van EPLAN als marktleider.”


Over Thales
De mensen op wie we allemaal vertrouwen om de wereld draaiende te houden, vertrouwen op Thales. Onze klanten komen naar ons toe met grote ambities: om het leven beter te maken, om ons veilig te houden. Door een unieke combinatie van diverse expertise, talenten en culturen, ontwerpen en leveren onze architecten buitengewone hoogtechnologische oplossingen. Oplossingen die morgen mogelijk maken, en wel vandaag. Van de bodem van de oceanen tot diep in de ruimte en cyberspace helpen we onze klanten slimmer te denken en sneller te handelen – zodat groeiende complexiteit en ieder beslissend moment beheersbaar blijft. Thales genereert  na de overname van Gemalto in 2019 een omzet van € 19 miljard met 80.000 werknemers in 68 landen.

Volg Thales via Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht