Industry Wire

Geplaatst door Mediahuis Limburg

Erno Loo CFO Mediahuis Limburg

SITTARD – Erno Loo (41) uit Vijlen treedt toe tot het directieteam van Mediahuis Limburg, uitgever van onder andere De Limburger, VIA, Limburgvac en WijLimburg. Loo wordt chief financial officer (CFO). Hij neemt de plek in de directie over van Henk Pansters (COO) die met pensioen gaat.

Loo begon zijn loopbaan als registeraccountant bij Ernst&Young, nu EY. Hij stapte in 2006 over naar de Nederlandse Weekbladen Groep NWG, waar hij aan de slag ging als groepscontroller. Loo was nauw betrokken bij de overnames van de huis-aan-bladen in Limburg. Hij kwam langs die weg terecht bij Mediahuis Limburg, waar hij de afgelopen jaren als manager bedrijfsvoering actief was. Hij was onder meer betrokken bij de overname van WijLimburg en Limburgvac door Mediahuis Limburg. In zijn carrière heeft Loo een brede ervaring opgedaan in de uitgeverswereld. Loo is geworteld in Limburg en heeft in de provincie een groot netwerk.

CEO Dominic Stas van Mediahuis Limburg is blij met deze stap van Loo. “Mediahuis Limburg zit volop in transitie waarbij we steeds beter ook de digitale weg weten te vinden, terwijl de papieren krant nog lang heel belangrijk zal blijven. We realiseren een sterk groeiend bereik in Limburg met onze uitgaven. In de turbulente tijd die alle media nu doormaken is het noodzakelijk om én te blijven investeren én goed op de kosten te letten. Loo’s ervaring en expertise gaat ons helpen ook in de komende tijd de juiste keuzes te maken.”

Bij Mediahuis Limburg werken 275 mensen.

Mediahuis Limburg is onderdeel van de Belgisch-Nederlandse Mediahuis groep. Dat bedrijf is actief in Nederland met onder meer kranten  (Telegraaf, NRC, De Limburger, Noordhollands Dagblad) en tal van online platforms en classifieds. In België worden onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg uitgegeven. Mediahuis bracht recent een overnamebod  uit op de Ierse mediagroep Independent News & Media.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht