Industry Wire

Geplaatst door Provincie Gelderland

Extra masterclasses in Einsteinweek over privacy, voedsel en klimaat

Tijdens de Gelderse Einsteinweek van 23 tot en met 29 september 2017 nemen bekende experts en wetenschappers u mee in de wereld van technologie en innovatie. Een aantal masterclasses waren snel vol, daarom zijn er 3 extra openbare masterclasses aan het programma toegevoegd.

Hieronder leest u meer over de toegevoegde masterclasses:

Is uw privacy te verbergen?

Sprekers: Maurits Martijn (journalist bij De Correspondent) en Dimitri Tokmetzis (datajournalist bij De Correspondent). Donderdag 28 september 2017, stadhuishal Arnhem, 15.00 uur.

Facebook weet bij wie u gisteren op bezoek ging. De Belastingdienst zag hoe u er kwam. Apple hield bij hoelang u er bleef. Samsung hoorde wat u er zei en Google wist al dat u het van plan was. Weet u eigenlijk wel welke gegevens u allemaal weggeeft en aan wie? En belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat voor u heeft?

Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis, beiden werkzaam bij De Correspondent, deden 3 jaar lang onderzoek naar privacy, surveillance en data. Ze schreven er een boek over: ‘Je hebt wél iets te verbergen’. Tijdens deze gratis openbare masterclass van de Gelderse Einsteinweek laten zij zien waarom privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Hoe ons online doen en laten wordt gevolgd en door wie. Of durft u nog steeds te zeggen dat u niks te verbergen hebt.

Nieuwsgierig naar wat deze journalisten te vertellen hebben? Meld u dan snel aan.

Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050?

In de masterclass over het wereldvoedselvraagstuk wordt u nadrukkelijk gevraagd om mee te denken. Ons huidige dieet is niet duurzaam en veroorzaakt serieuze problemen. Hoe voeden we een wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050? En hoe zorgen we ervoor dat we het milieu daarbij niet onhoudbaar belasten? Deze vragen staan centraal tijdens de masterclass op 26 september van 10.30 tot 11.30 in Einsteins lab op het Gele Rijdersplein, Arnhem.

Onder begeleiding van strategie- en innovatiebureau Bebright komen in deze masterclass onderwerpen voorbij als schaarste van grondstoffen en water, voedselverspilling, voedselgerelateerde ziektes en ondervoeding. Denk met ons mee over de toekomst van ons voedsel! Als u deze masterclass volgt, kunt u gelijk een kijkje nemen in Einsteins lab in #TheDome. Midden in de stad wordt hier gewerkt aan duurzame oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken.

Onderhandel mee over klimaatdoelstellingen

De wereld wordt alsmaar warmer, maar wat kunnen we doen om de opwarming te stoppen? In het digitale bordspel Carbon Game2 moeten spelers op een interactieve wereldkaart hun uitstoot van broeikasgas verminderen. Maar elke reductie heeft gevolgen voor de economie van de speler en geen speler kan het 2-graden doel bereiken zonder de hulp van anderen. Met het spel willen onderzoeker Linda Carton, student Dylan van Dijk en hun collega’s van de Radboud Universiteit de complexe uitdagingen voor klimaatonderhandelaars tastbaar maken.

Woensdag 27 september, van 14.00 tot 16.00 uur, locatie: Einsteins lab Gele Rijdersplein, Arnhem.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht