Industry Wire

Geplaatst door TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2016

Finalisten TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2016 bekend

Voor de tweede editie van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2016 bood Google, op het hoofdkantoor te Amsterdam, een stijlvol podium aan startende ondernemers. Negen entrepeneurs pitchten hier op zaterdag 1 oktober hun startende onderneming aan de deskundige jury die bestond uit Janneke Niessen (Improve Digital), Laurens Groenendijk (Happy Investments), Anne van der Zwaag (OBJECT Rotterdam) en Melissa Raczak (Deloitte). Na een middag vol bezielende pitches, begeleid door Lieke Lamb, maakte de jury uiteindelijk de drie finalisten bekend: Mount Software, Plugify en Birds.ai. Deze startende ondernemers mogen zich nu op gaan maken voor een spannende finale tijdens TEDxAmsterdamWomen op vrijdag 28 oktober in Het Concertgebouw te Amsterdam.

De innovatieve wereld van eHealth
Renske de Bruine biedt met Mount Software een outsourcing bedrijf dat is gespecialiseerd in mobiele app-ontwikkeling in de wereld van eHealth. Mount Sofware levert op maat gemaakte toepassingen op basis van innovatieve vooruitzichten en expertise.
Renske: “80% van de informatie die een patiënt van een arts ontvangt, wordt vergeten. Mount-software verandert dit en helpt de gesprekken tussen arts en patiënt te verbeteren”.

Hét platform voor live muziek
Eline Leijten maakt met Plugify de wereld van live muziek bereikbaar voor de consument. Het is een online marktplaats voor het bekijken, beluisteren én boeken van live muziek. Van bands tot DJ’s tot ensembles tot solisten. Plugify maakt het boeken van een optreden eenvoudig en geeft artiesten het podium dat ze verdienen.
Eline: “Ik wil met Plugify het boeken van een live artiest of DJ voor iedereen toegankelijk maken.”

Kunstmatige intelligentie en informatica gecombineerd met ruimtevaarttechniek
Anouk Visser analyseert met Birds.ai luchtbeelden en plaatst, meet en houdt grote gebieden waarna hun status automatisch wordt gerapporteerd. Deze visie-software kan worden gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, variërend van boeren helpen om betere beslissingen te nemen of het snel achterhalen van schade op windturbines.
Anouk: “Met Birds.ai analyseren wij door middel van computermodellen en machine learning grote gebieden. Hoe vind je bijvoorbeeld uit waar neushoorns zijn, daar hebben wij de oplossing voor. Ik verheug mij erop om 28 oktober op het TED-podium te staan”.

TEDxAmsterdamWomen
Het lustrumjaar van TEDxAmsterdamWomen in 2015 was de aanleiding om de Startup Award in het leven te roepen. Na een succesvolle eerste editie is besloten om ook dit jaar weer kansrijke ideeën van vrouwelijke, startende ondernemers een podium te geven. De drie finalisten betreden op 28 oktober aanstaande met 10 andere (inter-)nationale sprekers het podium. Wie nog kans wil maken op een uitnodiging kan zich aanmelden via www.tedxamsterdamwomen.nl.

Journalisten die vrijdag 28 oktober aanwezig willen zijn op TEDxAmsterdamWomen kunnen hun verzoek sturen naar tedxamswomen.pr@gmail.com.

TEDxWomen is een wereldwijd congres dat bijzondere vrouwen een podium geeft om anderen te inspireren. December 2010 organiseerde Amsterdam als een van de eerste steden ter wereld een TEDxWomen-evenement. TEDxWomen richt zich op de unieke manier waarop vrouwen wereldwijd bijdragen aan verandering en zo vorm geven aan de toekomst. ‘Ideas Worth Spreading’ staat hierbij centraal: vrouwen fungeren deze dag als ambassadeurs voor verandering en innovatie.

TEDxAmsterdamWomen
Communciatie en PR-team: Gemma Damen, Lara Ankersmit, Annick van Cleef, Marije Feringa en Lisette Gerbrands

www.tedxamsterdamwomen.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht