Industry Wire

Geplaatst door We are First

First lanceert b2b influencer campagnes voor de Baak

De afgelopen maanden heeft influencer marketing bureau First twee influencer campagnes voor trainingsinstituut de Baak gelanceerd. Beide campagnes richten zich op een zakelijke doelgroep, en zijn daarmee voorlopers in dit opkomende influencer segment.

Al meer dan 70 jaar is de Baak hét instituut voor trainingen over leiderschap en zelfontwikkeling. Ze richten zich op een zakelijk doelgroep, die via specifieke influencers op sociale netwerken steeds beter te bereiken is.

Influencer campagnes
Om de Baak onder de aandacht te brengen is zakelijk vlogger Jorg Ruis ingeschakeld. In een 3-delige videoserie diept hij samen met experts van de Baak het onderwerp leiderschap uit. Daarnaast is ter inspiratie van de doelgroep een serie video’s gemaakt waarin invloedrijke professionals hun persoonlijke ervaringen en tips delen op het gebied van leiderschap.

https://www.linkedin.com/pulse/een-nieuwe-serie-videos-over-leiderschap-jorg-ruis/

Content distributie
Deze content is vervolgens gedistribueerd via de sociale kanalen van de influencers en van de Baak, met daarbij een prominente rol voor LinkedIn. Om de content bij de specifieke doelgroep onder de aandacht te brengen is daarnaast gebruikt gemaakt van content boosting.

https://www.linkedin.com/feed/topic/?keywords=%23mijnleiderschap

Strategy director Rocco Stallvord van First: “Influencer marketing bij b2b werkt net even anders dan bij b2c, omdat de producten vaak wat minder fotogeniek of sexy zijn. Ook influencers in b2b zijn anders, met ander bereik en andere content. Met een creatieve insteek en goede content-planning is influencer marketing echter net zo effectief als in b2c!”

Over First
First is een full service influencer marketing bureau, opgericht in 2009. Sindsdien helpt het merken als Huawei, Blokker, Nestlé en ING met succesvolle campagnes, programma’s en strategieën rondom influencers. In 2017 bracht First het boek #SPON uit, met daarin de gouden regels voor influencer marketing.

http://www.wearefirst.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht