Industry Wire

Geplaatst door Flowmon Networks

Flowmon en F5 bestrijden samen DDoS-aanvallen

Flowmon DDoS Defender is te integreren met de F5 datacenter firewall. Met als doel de infrastructuur van Internet Service Providers effectiever te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Dat is bekendgemaakt tijdens het F5 Forum 2016 in Praag.

Denial of service aanvallen
Denial of service aanvallen (DoS en DDoS) behoren nog steeds tot de grootste cyberdreigingen voor bedrijven en overheden. F5 heeft al ruim tien jaar ervaring met het bestrijden van DDoS-aanvallen. De Advanced Firewall Manager (AFM) is daardoor uitgegroeid tot een veelgebruikte DDoS-beschermingsoplossing. Klanten van Internet Service Providers kunnen nu profiteren van nog betere bescherming door het integreren van Flowmon’s DDoS Defender met de F5 AFM.

Flowmon DDoS Defender
Flowmon DDoS Defender gebruikt geavanceerde analysefuncties om volumineuze aanvallen te detecteren. Op basis van de netwerkverkeerstatistieken van het bedrijf is het mogelijk om met een interval van 30 seconden aanvallen te detecteren en tegen te houden. De gezamenlijke oplossing van Flowmon en F5 is tevens te combineren met de outsourcingservice F5 Silverline. Daardoor wordt de verbinding van een ISP edge router naar het Internet niet overbelast met dataverzoeken. Silverline is een externe anti-DDoS wasstraatservice, waarbij security experts in een SOC (Security Operations Center) proactief aanvallen tegen Silverline-klanten monitoren.

Intensievere en complexere aanvallen
DDoS-aanvallen worden zowel intensiever als complexer. Zoals de onlangs uitgevoerde zware aanval op het bedrijf Dyn. Vaak zijn het echter slechts aanvallen van zo’n 10 Gbps, als afleider voor gelijktijdige megabit-aanvallen op applicaties die toegang geven tot waardevolle informatie. Voor de lancering van aanvallen gebruiken criminelen meestal een netwerk van geïnfecteerde apparatuur (botnets), die steeds vaker bestaan uit IoT-apparaten zoals IP-camera’s.

Bypass oplossing
“Onze bypass oplossing (IPFIX/NetFlow) biedt ISP’s de mogelijkheid DDoS-aanvallen snel te ontdekken op basis van netwerkverkeersanalyses”, zegt Frank Dupker, Vice President Sales EMEA bij Flowmon Networks. “DDoS Defender biedt aanvullend tevens de mogelijkheid al het ongewenste verkeer om te leiden naar de anti-DDoS oplossing AFM van F5.”

Over Flowmon Networks
Flowmon Networks is de ontwikkelaar en leverancier van Flowmon, een veelgebruikte oplossing voor het monitoren van netwerkverkeer en gedragsanalyses. Flowmon Networks is door Gartner gepositioneerd als de enige Europese fabrikant in het segment voor Network Performance Monitoring & Diagnostics (NPM&D). Verder levert het bedrijf met DDoS Defender een complete oplossing om cyberaanvallen te ontdekken en tegen te houden. Het hoofdkantoor van Flowmon Networks is gevestigd in Brno, in Tsjechië.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht