Industry Wire

Geplaatst door Rackspace Technology

Foundry for AI by Rackspace (FAIR) viert eerste verjaardag

Rackspace Technology viert de eerste verjaardag van de lancering van Foundry for AI by Rackspace (FAIR). FAIR heeft in zijn eerste jaar wereldwijd meer dan 40 AI-implementaties voltooid in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, vastgoed, onderwijs en overheidsdiensten. Daarnaast heeft FAIR diverse AI-, Generative AI Applications-, Data- en Infrastructure-certificeringen behaald voor Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud.

“Rackspace heeft zich in het afgelopen jaar getransformeerd tot een organisatie die klaar is voor de marktgroei van AI”, zegt Boudewijn van Dulken, general manager Northern Europe bij Rackspace Technology. “AI wordt steeds meer een bedrijfskritieke toepassing en dankzij onze ervaring in zowel private als multicloudomgevingen bevinden we ons in de unieke positie om klanten te helpen op hun AI-reis. We zijn trots op wat we in het eerste jaar met FAIR hebben bereikt en hoe goed dit is ontvangen door klanten uit verschillende sectoren. Zij vonden in Rackspace een partner met de expertise om verantwoorde AI te ontwikkelen en in te zetten in hun organisaties.”

FAIR heeft het afgelopen jaar verschillende belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder:

FAIR Learn: Een innovatief AI-lesprogramma dat medewerkers van Rackspace (zogenoemde Rackers) meer inzicht geeft in de basisprincipes van AI, de potentiële gebruikssituaties en de beperkingen ervan om de kracht van AI creatief, verantwoord en duurzaam in te zetten. Meer dan 95% van de Rackers heeft de AI-Ready-certificering van dit programma behaald.

FAIR AI Diagnostic: Een gratis AI-diagnosetool waarmee organisaties kunnen bepalen in hoeverre zij klaar zijn voor AI en waarmee zij binnen enkele minuten op maat gemaakte aanbevelingen krijgen voor de volgende stappen.

Rackspace ICE (Intelligent Co-worker for the Enterprise): Een verantwoordelijke AI-medewerker die deskundig is op het gebied van bedrijfsbeleid, -procedures en -normen. Aangevuld met een large language model (LLM) voorziet ICE-werknemers van nauwkeurige, contextbewuste informatie, waarmee zij de besluitvorming, naleving en productiviteit binnen bepaalde domeinen kunnen verbeteren. ICE wordt wereldwijd uitgerold bij meer dan 150 Rackers.

RITA (Rackspace Intelligent Technology Agent): Een AI-agent die gebruikers helpt bij het uitvoeren van dagelijkse taken en zodoende de productiviteit verhoogt. RITA kan vragen beantwoorden en taken uitvoeren met betrekking tot verschillende IT-services. Daartoe behoren onder meer het instellen van RSA-tokens, het beheren van timesheets en het controleren van de status van supporttickets. Op basis van de juiste opdrachten (prompts) stroomlijnt RITA de werkdag. De AI-agent is al beschikbaar voor meer dan 600 gebruikers en tegen het einde van het jaar zal RITA beschikbaar zijn voor alle Rackers.

Rackspace Private Cloud AI: Een AI-geoptimaliseerd platform voor het finetunen en verwerken van AI-taken. Private Cloud AI, mogelijk gemaakt door NVIDIA, benut de kracht van AI in een private, veilige omgeving door de inzet van een volledige AI-softwarestack en de nieuwste AI-geoptimaliseerde hardware.
“Bij Rackspace zijn we niet alleen enthousiast over het feit dat we vooroplopen in de AI-revolutie; maar ook om organisaties te helpen het volledige potentieel van AI te ontsluiten en de toekomst van hun vakgebied een nieuwe vorm te geven”, zegt Van Dulken. “Onze focus op klantsucces, gecombineerd met onze technologische expertise, maakt van Rackspace een betrouwbare partner die organisaties helpt bij het bedenken, ontwikkelen en inzetten van hun AI-initiatieven. We blijven voortbouwen op de kennis, katalysatoren en middelen die we het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Daardoor kunnen we de grenzen van AI-innovatie blijven verleggen en baanbrekende oplossingen leveren voor de AI-gedreven bedrijfstransformatie.”

FAIR AI in de praktijk
GLP Capital Partners: Een interactieve AI-oplossing op basis van tekstdialoog waarmee fondsbeheerders zakelijke vragen kunnen beantwoorden op basis van informatie uit een Enterprise Data Lake (EDL). Hierdoor kunnen zij snel verschillende prestatiecijfers en verwachte uitkomsten analyseren en ontwikkelen.
Straits Interactive: Een AI Data Protection Officer Copilot die regels opstelt voor gesprekken met gebruikers, waarbij optimale, hoogwaardige antwoorden worden gegeven voor het begeleiden van organisaties bij wereldwijde data governance en compliance.

“Nu we beginnen aan het volgende hoofdstuk van de toepassing van AI, is FAIR klaar om het voortouw te nemen in het helpen van organisaties die AI naadloos willen integreren als een vertrouwde werknemer en collega”, zegt Van Dulken. “Onze focus op het opzetten van robuuste AI-governance en operationele modellen biedt bedrijven een ongekende flexibiliteit, terwijl risico’s worden beperkt en de duurzaamheid van hun AI-oplossingen wordt gewaarborgd. Met een niet-aflatende toewijding aan innovatie zullen we ons AI-portfolio blijven versnellen en uitbreiden, onze samenwerking met hyperscalers versterken, de adoptie van FAIR Private AI stimuleren en verantwoordelijke AI-praktijken promoten. De toekomst is rooskleurig en FAIR streeft naar het vormgeven van een duurzamere en meer getransformeerde AI-gestuurde wereld.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht