Industry Wire

G DATA lanceert nieuwe generatie zakelijke oplossingen

Volgens een schatting van de politie is 40% van de Nederlandse bedrijven vorig jaar slachtoffer geworden van cybercrime (bron: stopcybercrime.nu). Het is dan ook van essentieel belang voor bedrijven om hun netwerk te beschermen tegen gegevensdiefstal en cybercrime. De nieuwe G DATA Generatie 13.2 zet de nieuwe standaard in netwerkbeveiliging. Dankzij het uitgebreide Mobile Device Management kunnen iOS-apparaten nu ook worden geïntegreerd in het centrale management van de zakelijke IT-infrastructuur. Daarbij is de module USB KEYBOARD GUARD nu aan alle zakelijke oplossingen toegevoegd, zodat netwerken beschermd zijn tegen aanvallen met BadUSB. De nieuwe generatie is nu beschikbaar.

“Er zijn veel innoverende ondernemingen in de Benelux die over heel wat intellectueel eigendom beschikken in de vorm van data. Bovendien zijn er veel dienstverlenende bedrijven die over een schat aan gegevens over en van klanten beschikken. Van deze gegevens wil je als onderneming absoluut niet hebben dat ze gestolen worden. Onze beveiligingsoplossingen maken gebruik van een gedegen aanpak om de zakelijke IT te beschermen tegen aanvallen. Hiertoe behoort het beveiligen van mobiele apparaten naast de beveiliging van notebooks, desktops en servers,” vertelt Dirk Cools, Country Manager G DATA Benelux.

Mobiele apparaten met Android en iOS als volledige clients

Meer dan 90% van alle mobiele apparaten ter wereld hebben Android of iOS als besturingsysteem (bron: IDC). Mobiele apparaten met Android en iOS kunnen nu worden geïntegreerd als volledige clients binnen generatie 13.2 van de G DATA netwerkoplossingen. Het uitgebreide Mobile Device Management, dat onderdeel is van alle zakelijke oplossingen van G DATA, geeft netwerkbeheerders een duidelijk overzicht van alle Android en iOS smartphones en tablets, naast de Microsoft Windows- en Linux-gebaseerde computers. Belangrijke beveiligingsinstellingen kunnen via het centrale management worden toegepast, zoals het afstellen van beveiligingsprofielen die in lijn zijn met het bedrijfsspecifieke IT-beleid en het instellen van diefstalbeveiliging.

Geen kans voor gemanipuleerde USB-sticks

In augustus van 2014 was G DATA het eerste IT security-bedrijf dat een goede beveiliging leverde voor het probleem van BadUSB met USB KEYBOARD GUARD. De technologie biedt bescherming tegen gemanipuleerde USB-sticks, die zich ten opzichte van het systeem voordoen als toetsenbord om op die wijze de controle over het systeem over te nemen. IPACSO, een organisatie van de Europese Commissie, kende G DATA op basis van deze oplossing de jaarlijkse award voor ‘Meest Innovatieve Onderneming’ toe. USB KEYBOARD GUARD is nu geïntegreerd in de zakelijke oplossingen van G DATA.

Portfolio

G DATA Generatie 13.2 bestaat uit de volgende oplossingen:

  • G DATA ANTIVIRUS BUSINESS
  • G DATA CLIENT SECURITY BUSINESS
  • G DATA ENDPOINT PROTECTION BUSINESS
  • G DATA MANAGED ENDPOINT SECURITY

Deze oplossingen kunnen worden uitgebreid met de volgende modules:

  • G DATA MailSecurityen backup
  • PatchManagement

Belangrijkste kenmerken van G DATA Generatie 13.2

  • Volledige, onmerkbare bescherming tegen online bedreigingen dankzij de geïntegreerde G DATA CloseGap technologie
  • Uitgebreide G DATA Mobile Device Management
  • G DATA BankGuard-module tegen banktrojanen, voor veilig online bankieren en betalen
  • USB KEYBOARD GUARD tegen de gevaren van BadUSB
  • Bescherming tegen spam en gevaarlijke e-mails
  • Volledige functionaliteit, ook buiten het netwerk, voor bijvoorbeeld externe vertegenwoordigers en mobiele apparaten
  • Duidelijk dashboard waar alle relevante informatie over de beveiliging van het netwerk eenvoudig is af te lezen
  • Software- en hardwaredirectories voor alle clients, voor een eenvoudigere administratie door weergave van een gedetailleerde inventaris
  • Beheer op afstand mogelijk van elke plek ter wereld, dankzij de web interface.
  • Optioneel: krachtige PatchManagement-module voor het tijdig sluiten van beveiligingslekken

Systeemeisen

  • G DATA Security Client, ManagementServer, G DATA MailSecurity (32 bit/64 bit): systemen met Windows 8.1/8/7/Vista SP1/XP (32 bit), Windows Server 2003/2008/2012, 1 GB RAM of meer
  • G DATA Administrator/G DATA WebAdministrator/G DATA MailSecurity Administrator: systemen met Windows 8.1/8/7/Vista/XP, Windows Server 2003/2008/2012, 1 GB RAM of meer
  • G DATA Security Client voor Linux (32 bit/64 bit): systemen met Debian 6.0 en 7; OpenSUSE 11.4, 12.2, 12.3 en 13.1; Suse Linux Enterprise Server 10 SP4, 11 SP3 en 12; Red Hat Enterprise Linux 5.11, 6.6 en 7.0; Ubuntu 10.04.4 LTS, 12.04.5 LTS, 14.04.1 LTS en 14.10; CentOS 5.11, 6.6 en 7.0; Fedora 19, 20 en 21

Testversies beschikbaar
G DATA stelt geïnteresseerde partijen graag een gratis testversie ter beschikking. Deze kunnen worden aangevraagd via https://www.gdata.nl/bedrijven/g-data-liveview.

Over G DATA

IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA Software AG wordt gezien als de uitvinder van AntiVirus. Meer dan 25 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen.

Testresultaten bewijzen dat “Made In Germany” IT-beveiliging internetgebruikers de best mogelijke bescherming biedt. Consumentenbonden over de hele wereld testen sinds 2005 internet security-oplossingen. G DATA won acht van de testen van Nederlandse Consumentenbond. Ook internationaal werden vele overwinningen behaald, waaronder in Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen. G DATA’s beveiligingsoplossingen zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 90 landen.

Meer informatie over G DATA en zijn oplossingen is te vinden via www.gdata.nl en www.gdata.be.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht