Industry Wire

Geplaatst door ESET

IDC MarketScape benoemt ESET voor het tweede jaar op rij tot ‘Major Player’ 

Sliedrecht, 27 november 2020 – ESET, wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, is voor het tweede jaar op rij erkend als ‘Major Player’ op het gebied van mobiel bedreigingsmanagement in het IDC MarketScape: Worldwide Mobile Threat Management Software 2020 Vendor Assessment (Doc #US46092220, September 2020).*

Het assessment evalueert de grootzakelijkemarkt voor mobile threat management softwareproducten (MTM), en helpt organisaties bij het identificeren van leveranciers met een sterk aanbod en goed geïntegreerde bedrijfsstrategieën.

Volgens het rapport is “ESET sterk op het gebied van onderzoek naar cyberdreigingen, met name op het gebied van Android-malware-en gedragsdetectie”. IDC merkt verder op: “Organisaties die een consolidatieslag zouden willen maken op het gebied beveiligingsproducten rondom endpoints, zouden ESET eveneens moeten overwegen voor haar bredere portfolio van endpoint- en beveiligingsmanagementtools naast MTM”.

In 2020 is mobiele beveiliging meer dan ooit een prioriteit geworden, aangezien  organisaties op grote schaal op afstand zijn gaan werken, terwijl het aantal bedreigingen exponentieel is toegenomen. Naarmate werknemers langer van hun kantoor zijn afgezonderd, gebruiken meer werknemers mobiele apparaten als een vast onderdeel van het dagelijkse werk. Beveiliging van deze apparaten is dan ook essentieel. Ondernemingen dienen ervoor te zorgen dat alle endpoints voorzien zijn van beveiligingssoftware zoals ESET Endpoint Security for Android die bescherming biedt tegen een breed scala aan bedreigingen door middel van een meerlaagse verdediging.

Dit is vandaag de dag meer dan relevant, aangezien het beheren van alle apparaten binnen een organisatie voor velen een belangrijke uitdaging is in de strijd tegen mobiele bedreigingen. Aangezien elke medewerker meerdere mobiele apparaten kan hebben, kan het overzien van de software op elk apparaat een tijdrovende taak zijn. Aanbiedingen zoals ESET Security Management Center – dat automatisch is opgenomen in alle ESET Endpoint Protection-licenties – kunnen het proces echter stroomlijnen door één enkel dashboard te bieden van waaruit alle machines in een netwerk kunnen worden beheerd.

Zuzana Legáthová, Analyst Relations Manager bij ESET, gaf commentaar: ” IDC MarketScape is één van de belangrijkste evaluatie-instrumenten voor leveranciers in de IT-industrie. De voortdurende erkenning van ESET als een Major Player is een grote getuigenis van de kracht van ESET’s mobiele beveiligingsaanbod. De verbeterde prestaties van ESET in vergelijking met de beoordeling van vorig jaar is een bevestiging van onze voortdurend groeiende mogelijkheden in de steeds belangrijker wordende ruimte van mobile threat management software. Wereldwijd kunnen bedrijven vertrouwen op de expertise van ESET om hun toestellen veilig en betrouwbaar te houden, en het feit dat ESET door IDC Marketscape wordt genoemd als een Major Player in Mobile Threat Management is daar een belangrijke bevestiging van”.

* IDC MarketScape: Worldwide Mobile Threat Management Software 2018–2019 Vendor Assessment, Doc # US44521018, December 2018

Over IDC MarketScape

Het IDC MarketScape-model voor leveranciersanalyse is ontworpen om een overzicht te geven van de competitieve kwaliteiten van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een specifieke markt. De onderzoeksmethodologie maakt gebruik van een rigoureuze scoringsmethodologie op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria die resulteert in een enkele grafische illustratie van de positie van elke leverancier binnen een bepaalde markt.

IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en dienstenaanbod, de mogelijkheden en strategieën, en de huidige en toekomstige marktsuccesfactoren van IT- en telecomleveranciers op een zinvolle manier kunnen worden vergeleken. Het raamwerk biedt ook kopers van technologie een 360-graden beoordeling van de sterke en zwakke punten van huidige en toekomstige leveranciers.

Over ESET

Al 30 jaar lang ontwikkelt ESET® toonaangevende IT-beveiligingssoftware en -diensten voor bedrijven en consumenten over de hele wereld. Inmiddels is ESET uitgegroeid tot het grootste IT-security bedrijf uit de Europese Unie met oplossingen variërend van endpoint en mobile security, tot encryptie en tweefactorauthenticatie. ESET beschermt en monitort 24/7 op de achtergrond en werkt beveiliging in real-time bij om gebruikers veilig te houden en bedrijven zonder onderbreking te laten werken. Evoluerende bedreigingen vereisen een evoluerend IT-beveiligingsbedrijf dat veilig gebruik van technologie mogelijk maakt. Dit wordt ondersteund door ESET’s R&D centra wereldwijd, die zich inzetten voor onze gezamenlijke toekomst. Ga voor meer informatie naar www.eset.com/nl of volg ons op LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht