Innovatieregeling Digitaal toetsen voor Onderwijs op maat

Utrecht, 30 april 2015 – Met de innovatieregeling Digitaal toetsen voor Onderwijs op maat stimuleert SURF flexibel en gepersonaliseerd onderwijs door innovatief gebruik van digitale (voortgangs)toetsen. SURF stelt in totaal 225.000 euro beschikbaar en kent per project maximaal 25.000 euro toe. Hogeronderwijsinstellingen worden uitgedaagd tussen juli 2015 en 1 juli 2016 te experimenteren met nieuwe technieken, toetsvormen of vraagtypen. Ook zijn bestaande toetsoplossingen op een andere manier in te zetten voor onderwijs op maat. Instellingen kunnen tot en met 15 juni 2015 voorstellen indienen.
Over de regeling
Met de innovatieregeling wil SURF docenten, toetsexperts en onderwijskundigen van hogescholen en universiteiten experimenten helpen uitvoeren waardoor de kwaliteit van het onderwijs verbetert en leerprocessen beter aansluiten bij de vraag van docenten en studenten. Daarnaast wil SURF bereiken dat andere instellingen met (de resultaten van) de experimenten hun voordeel doen en deze resultaten implementeren in hun organisatie. Beveiliging en privacy zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.
Voor de subsidieregeling is geen matching nodig en samenwerking met andere instellingen is niet verplicht. Tot en met 15 juni 2015 kunnen onderwijsinstellingen hun projectvoorstellen indienen. Een jury van experts op het gebied van digitaal toetsen zal de voorstellen beoordelen. Op 1 juli 2015 maakt SURF bekend welke experimenten een financiële bijdrage krijgen. De winnaars hebben tot 1 juli 2016 om hun project uit te voeren.
Toetsing en Toetsgestuurd Leren
De innovatieregeling Digitaal toetsen voor Onderwijs op maat maakt deel uit van het innovatieprogramma Onderwijs op maat, een van de 10 innovatieprogramma’s van SURF. Het Onderwijs op maat programma wordt uitgevoerd door SURFnet en draagt bij aan de ambitie van hogeronderwijsinstellingen om gepersonaliseerd en flexibel onderwijs aan te bieden dat aansluit bij de leerbehoeften van de individuele student.
Projectvoorstellen kunnen worden ingediend via de projecttemplate.
Meer informatie over de regeling, de planning en de criteria waar de voorstellen aan moeten voldoen.
-*-*-*-
Over SURF
SURF is een samenwerkingsverband van het hoger onderwijs en onderzoek waarin de Nederlandse universiteiten, hogescholen, universitair medische centra, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen gezamenlijk investeren in ICT-innovatie. SURF brengt ICT-professionals samen binnen netwerken en samenwerkingsprojecten voor kennisdeling rond ICT-thema’s. Door innovaties tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar te maken, zorgt SURF dat de mogelijkheden die ICT biedt optimaal kunnen worden benut. SURF bestaat uit drie werkmaatschappijen met een eigen aandachtsterrein: SURFmarket, SURFnet en SURFsara. Meer informatie over SURF.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.