Industry Wire

Geplaatst door Mealprep.nl,

Mealprep.nl lanceert: het eerste gezonde maaltijdplatform, dat gemak en gezondheid samenbrengt

Amsterdam, 3 oktober 2023 – Mealprep.nl, het nieuwe Nederlandse platform dat exclusief gezonde, eiwitrijke maaltijden aanbiedt, is officieel gelanceerd. Het platform, dat in samenwerking met meerdere hoogwaardige meal prep keukens is gestart, biedt consumenten een unieke en innovatieve oplossing om gezonde voeding gemakkelijk en betaalbaar te maken.

Mealprep.nl brengt de beste meal prep bedrijven samen op één platform en biedt een breed scala aan gezonde, eiwitrijke maaltijden. Het platform stelt consumenten in staat om eenvoudig en snel gezonde maaltijden te bestellen en te laten bezorgen, waarbij ze kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige aanbieders. Dit maakt het mogelijk voor drukbezette individuen om gezond te eten.

Naast het brede aanbod van meer dan 500 gezonde maaltijden, biedt Mealprep.nl ook waardevolle informatie en tips om een gezonde levensstijl te bevorderen. Het platform is opgericht samen met meerdere meal prep bedrijven om gezonde voeding toegankelijker te maken voor iedereen.

Bovendien zal Mealprep.nl binnenkort een gebruiksvriendelijke app lanceren, beschikbaar voor iOS en Android, waarmee gebruikers snel en eenvoudig maaltijden kunnen bestellen en hun bestellingen kunnen beheren. Met een focus op gebruiksgemak en klanttevredenheid, zal de app een naadloze ervaring bieden voor consumenten die gezonde maaltijden willen bestellen.

“We zijn verheugd dat Mealprep.nl nu beschikbaar is en een oplossing biedt voor het gezondheidsprobleem waar veel mensen mee kampen”, stelt Jwan, oprichter van Mealprep.nl. “Door samen te werken met meerdere hoogwaardige meal prep bedrijven, streven we ernaar om gezonde voeding toegankelijk te maken voor iedereen en te laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. We geloven dat Mealprep.nl een positieve impact zal hebben op het leven van veel mensen en bijdraagt aan een gezonder Nederland.”

De groeiende trend van Meal Prep in Nederland en wereldwijd

Mealprep.nl, het toonaangevende Nederlandse platform voor gezonde maaltijden, lanceert in een tijd waarin de Meal Prep markt zowel nationaal als internationaal in volle bloei is. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) heeft onlangs onthuld dat er opmerkelijke verschuivingen zijn in het consumentengedrag en de uitgaven aan maaltijdvoorbereiding en -levering. Deze inzichten weerspiegelen niet alleen een veranderende houding ten opzichte van voeding, maar ook de groeiende behoefte aan gemaksoplossingen.

Uit het recente onderzoek van FSIN blijkt dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor kant-en-klare maaltijden en maaltijdbezorging. In 2022 gaf de helft van alle Nederlanders aan minstens één keer per week geen zin te hebben om te koken, wat een opmerkelijke stijging is ten opzichte van slechts twee jaar geleden, toen dat percentage op 35 lag.

Deze veranderende eetgewoonten hebben geleid tot een indrukwekkende groei van de gemaksmarkt. In 2030 wordt verwacht dat maar liefst €27,5 miljard van de totale bestedingen van €80 miljard aan voeding onder het gemakscategorie zal vallen. Dit vertegenwoordigt een verbazingwekkende groei van 64% ten opzichte van 2019, toen het gemaksgedeelte van de markt nog €16,8 miljard bedroeg.

In 2023 wordt naar verwachting voor meer dan €8,3 miljard aan eten en drinken bij de consument afgeleverd, wat aangeeft dat de markt voor bezorging van maaltijden en boodschappen niet langer een explosieve groei doormaakt, maar zich stabiliseert. Desondanks wordt voorspeld dat in 2023 ongeveer 12 tot 13% van alle uitgaven aan voeding in Nederland aan de voordeur zal worden geleverd, volgens het FSIN.

Deze verschuiving naar gemaksvoeding in de komende tien jaar wordt gedreven door factoren zoals uitstelgedrag en “meal prep fatigue.” Consumenten stellen hun aankoopbeslissingen langer uit en hebben steeds minder tijd en zin om zelf maaltijden te bereiden. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar gemaksoplossingen zoals kant-en-klare maaltijden en maaltijdbezorging.

Deze trends in consumentengedrag worden vooral aangewakkerd door de gemaksgeneraties, met name millennials en generatie Z, die in 2030 bijna de helft van de volwassen bevolking van Nederland zullen vertegenwoordigen. Voor deze generaties is eten meer dan alleen brandstof; het moet een genietcomponent hebben en gemakkelijk beschikbaar zijn.

Het is duidelijk dat de meal prep markt een bloeiende en dynamische sector is, waarin Mealprep.nl nu een toonaangevende rol speelt door hoogwaardige, gezonde maaltijden en handige oplossingen aan te bieden aan consumenten die op zoek zijn naar gemak en gezondheid in hun eetgewoonten.

Gezond alternatief voor junkfoodbezorging

Thuisbezorgd.nl en Uber Eats, populaire maaltijdbezorgapps, bieden vaak verleidelijke junkfood-opties aan, waarbij consumenten in het duister tasten over de voedingswaarden. Met weinig gezonde alternatieven in zicht is het tijd voor verandering. Mealprep.nl biedt een gezond alternatief met transparante voedingswaarden, zodat je bewust kunt genieten van voedzame maaltijden.

Journalisten die geïnteresseerd zijn in meer informatie over Mealprep.nl kunnen contact opnemen met Jwan via Jwan@mealprep.nl. Bezoek ook onze website op Mealprep.nl voor meer informatie over ons platform en het assortiment gezonde maaltijden op bestel.mealprep.nl.

Over Mealprep.nl
Mealprep.nl brengt de beste meal prep bedrijven samen op één platform en biedt een breed scala aan gezonde, eiwitrijke maaltijden. Het platform stelt consumenten in staat om eenvoudig en snel gezonde maaltijden te bestellen en te laten bezorgen, waarbij ze kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige aanbieders. Dit maakt het mogelijk voor drukbezette individuen om gezond te eten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht