Industry Wire

Geplaatst door IBM

Meeste bedrijven maken zich weinig zorgen over hun IT-netwerk en of deze op orde en veilig is

Hoe verhouden Nederlandse bedrijven zich ten opzichte van hun evenknieën in het buitenland? En in welke richting gaan de trends? Om daar een antwoord op te bieden, maakt IBM vandaag de bevindingen bekend uit de vierde jaarlijkse benchmarkstudie over Cyber Resilience, uitgevoerd door het Ponemon Institute en gesponsord door IBM Resilient.

De belangrijkste resultaten uit het rapport zijn:

– Geen consistent plan – 77% van de respondenten zegt dat ze geen consequent CSIRP (Computer Security Response Plan) hebben voor de hele onderneming.
– Gebrek aan testen – van de organisaties die wel een plan hebben, test meer dan de helft (54%) hun plannen niet regelmatig (of helemaal niet).
– GDPR-jubileum – Bijna de helft van de respondenten (46%) zegt dat hun organisatie de GDPR-wetgeving nog niet volledig naleeft, zelfs al nadert de eerste verjaardag van de wetgeving snel.
– Onvoldoende scholing – slechts 30% van de respondenten meldde dat hun cybersecurity-personeelsbestand volstaat om voldoende cyberveerkracht te hebben.

Wat uit het onderzoek naar voren komt, is dat bedrijven meer en meer het belang zien van goede voorbereiding. Ze erkennen dat een sterk cyberbeveiligingsreactieplan aanzienlijke schade kan besparen bij een aanval. Tegelijkertijd blijkt dat veel organisaties nog steeds geen plan hebben voor dergelijke incidentenrespons. De bedrijven die wel een plan hebben, testen het niet regelmatig waardoor het nog te vaak bij goede intenties blijft.

Download het volledige rapport via: https://www.ibm.com/account/reg/us-en/signup?formid=urx-37792

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht