Industry Wire

Microsoft tekent Werkakkoord en start bestrijding jeugdwerkeloosheid bij vernieuwing onderwijs

Dinsdag 31 maart tekent Microsoft, in bijzijn van ministers Lodewijk Asscher en Jet Bussemaker, het Werkakkoord met SterkWerk. Onderdeel van het Werkakkoord is onder andere een samenwerking met UWV en de pilotserie  ‘School van de Toekomst’, waarbij een basisschool gedurende drie weken ’s middags aan de slag gaat met 21st century skills. Wij verbinden ons met het Werkakkoord onder andere aan de doelstelling om via het onderwijs jongeren wezenlijke technische, digitale en sociale vaardigheden bij te brengen die in onze veranderende, digitale maatschappij steeds meer noodzakelijk zijn.

“Als we onze krachten bundelen met scholen, ouders en leerlingen, kunnen we samen werken aan nieuwe generaties die de taal en logica van het internet begrijpen, kennis hebben van IT privacy en security én kunnen coderen. Zo bouwen we aan een sterke, toekomstbestendige BV Nederland”, aldus Edwin Hageman, General Manager Microsoft Nederland.

Werkakkoord

Het is de missie van Microsoft om mensen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Het gaat daarbij niet per se om excelleren ten opzichte van anderen, maar vooral ten opzichte van jezelf. Het iedereens belang dat jongeren de kans krijgen de taal en logica van het internet te begrijpen, te leren programmeren of met technologie om te gaan. Het past bij onze missie om daaraan bij te dragen en wij zien het als onze verantwoordelijkheid om ons gewicht erachter zetten. Dat doen we door verschillende initiatieven te starten en ambitieus te zijn naar de toekomst. Zo helpen we het curriculum op scholen moderner te maken, zorgen we voor gratis online opleidingen voor het primair en voortgezet onderwijs en ondersteunen een reeks aan initiatieven waarbij jongeren door middel van technologie het beste uit zichzelf halen. Daar verbinden we onze naam, onze faciliteiten en onze mensen aan,  maar ook ons netwerk van honderden business partners.

School van de Toekomst

Het project ‘School voor de Toekomst’ biedt een programma aan, waarmee scholen kennis maken met verschillende onderwijsvormen en (technische en digitale) technieken waarin deze vaardigheden, de 21st Century Skills, een plek krijgen. In het project is plek voor ondernemend onderwijs, veel ouderparticipatie en het gebruik van vernieuwende leermiddelen. Het programma is toepasbaar in groep 1 tot en met 8. Na het project kan de school op deze wijze structureel verder met nieuwe manieren van lesgeven en onderwijsmethoden die in het project zijn geïntroduceerd. Na een pilot in Weesp in maart, volgt een pilot in Den Haag in juni. Nog voor het einde van het schooljaar zullen extra pilots gestart worden om daarbij partners te zoeken, en een platform te bouwen waarop docenten onderling ervaringen delen en elkaar helpen groeien.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht