Industry Wire

Geplaatst door Mobility Lab 2022

Mobility Lab startup verzekert zich van samenwerking met nieuwe partner

ROTTERDAM/BREUKELEN – Mobility Lab 2022, hét startup-programma voor mobiliteit, is een nieuwe fase ingegaan. De afgelopen maanden hebben de 19 geselecteerde startups hun voorstel toegelicht aan potentiële launching customers en partners. En met resultaat: de eerste samenwerking tussen startup Real-Time Road Inspection en Verkeersschool Koos van der Bilt is een feit.

Real-Time Road Inspection uit Breukelen biedt actuele beelden van de staat van de Nederlandse wegen en openbare ruimte. Dit bevordert de wegkwaliteit en efficiëntie van het onderhoud, zonder inzet van extra weginspecteurs. De app en het online platform van de Breukelse startup maken het beheer van de openbare ruimte daarmee makkelijker, veiliger én duurzamer. Real-Time Road Inspection wil graag uitbreiden door aan te sluiten bij partijen die (noodzakelijk) veel onderweg zijn met een wagenpark. Directeur Jan Kroon van Real-Time Road Inspection: “Beeldenmakers kunnen de actualiteit van het platform enerzijds versterken. En anderzijds van hun noodzakelijke ritten een extra nuttige bezigheid maken, omdat men zonder extra werk of energie beelden toevoegt aan het platform. Men moet de rit immers toch maken. Daar kunnen andere partijen hun voordeel mee doen: beheerders van de openbare ruimte kunnen vanachter het bureau een eenvoudige inspectie uitvoeren, werkvoorbereiders kunnen een locatie op afstand bekijken en ook een eenvoudige controle kan via het beeldscherm.”

Lesvoertuigen uitgerust met dashcam en app

Mobility Lab koppelde Real-Time Road Inspection aan Verkeersschool Koos van der Bilt uit Rotterdam. Samen hebben zij afspraken gemaakt voor een eerste proef, waarbij diverse lesauto’s een ingebouwde dashcam krijgen. De Real-Time Road Inspection-app op de mobiele telefoon draait volledig op de achtergrond. Daardoor blijft de functionaliteit van de mobiele telefoon behouden tijdens het opnemen van de beelden. Naderhand worden de beelden automatisch geüpload naar het platform. Door de samenwerking tussen deze ondernemers neemt het aantal auto’s op de weg af. Dat komt de CO2-reductie en verkeersveiligheid ten goede en vermindert de filedruk.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Directeur Jacco van der Bilt van Verkeersschool Koos van der Bilt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom draagt hij graag zijn steentje bij aan de pilot: “Wij leveren diensten die de veiligheid en de vrijheid van het verkeer verhogen voor alle weggebruikers. Niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor de medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden. We zijn dan ook blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie initiatief.”

Over Mobility Lab

Startup-programma Mobility Lab is opgericht in 2017 en beleeft dit jaar de zesde editie. Het is oorspronkelijk een initiatief van De Verkeersonderneming dat zich in de afgelopen jaren focuste op een betere bereikbaarheid van de Rotterdamse regio. Naast de gemeente Rotterdam zijn ook SmartwayZ.NL, het innovatieve mobiliteitsprogramma van Zuid-Nederland, en de provincie Limburg aangesloten als partner. Dit jaar is ook de provincie Utrecht toegetreden als partner. Mobility Lab heeft als doel om met innovatieve startups onze mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen. Daarbij staan maatschappelijke doelstellingen voorop. Er zijn geen commerciële doelstellingen bij het ondersteunen van de startups.

Meer informatie, inclusief deelnemers en cases is te vinden op www.mobilitylab.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht