Nederlands opvoedplatform Howtotalk lanceert Howtoplay speelgoedboxen

De makers van Howtotalk, het bekende Nederlandse opvoedplatform, lanceren vandaag Howtoplay: speelgoedboxen die vanaf de geboorte een kind spelenderwijs stimuleren met speelgoed dat exact past bij de leeftijd en ontwikkelingsfase én ouders inspireren hoe je die ontwikkeling zo optimaal mogelijk begeleidt. 90% van de hersenontwikkeling van een kind vindt plaats vóór hun vijfde levensjaar. Hoe het brein zich ontwikkelt is gedeeltelijk genetisch bepaald en wordt daarnaast ook door de omgeving beïnvloed.* Je kunt als ouder een belangrijke bijdrage leveren om die ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Howtoplay maakt dit voor ouders makkelijk en toegankelijk.
Wat is Howtoplay?
Howtoplay maakt speelgoedboxen die meegroeien met je kind voor de leeftijdsfase 0-4 maanden, 5-6 maanden en 7-8 maanden. Elke Howtoplay speelgoedbox bestaat uit zes tot acht ontwikkelingsspeelgoedstukken en een boekje vol inzichten, tips en advies. Van elk speelgoed item wordt hierin uitgelegd wat de educatieve functie ervan is. Howtoplay onderscheidt zich door te kiezen voor kwaliteit, een goede prijs en educatief spelen met plezier. Klassiek houten Montessori speelgoed kost bij verschillende webwinkels al snel 20 tot 25 Euro per stuk. Omdat Howtoplay zelf produceert, geen fysieke winkels heeft en het speelgoed bundelt in een box, worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. Het speelgoed wordt gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en er is gelet op het zo min mogelijk gebruiken van plastic. Howtoplay speelgoedboxen zijn zowel via een flexibel lidmaatschap (49,99 Euro per box) als los verkrijgbaar (59,99 Euro per box). Bestellingen die gedaan worden op werkdagen voor 15.00 uur worden de volgende dag thuisbezorgd.
Heleen de Hertog, Co-Founder Howtoplay: ‘We kregen via Howtotalk veel vragen van ouders over kindontwikkeling en welk speelgoed je het beste kan kopen passend bij de leeftijdsfase van hun kinderen. Als ouder weet je eigenlijk niet welk speelgoed je wanneer moet geven. En hoeveel speelgoed geef je je kind dan? Er is geen uitleg hoe je het inzet en wat een stuk speelgoed doet voor de motorische, sensorische en cognitieve ontwikkeling van een kind. Het is prachtig verwerkt in de Montessori visie vanaf de geboorte. Vanuit onze ervaring en expertise zijn we ons daar verder in gaan verdiepen en zo ontstond Howtoplay. Met onze kennis van Montessori, gecombineerd met de nieuwste inzichten op het gebied van kindontwikkeling en optimale breinontwikkeling ontwikkelden we speelgoedboxen die perfect aansluiten op verschillende leeftijdsfases. Onze missie is om dit voor meer mensen bereikbaar en gemakkelijk te maken op een leuke en verantwoorde manier.’
Breinontwikkeling
Verschillende breinonderzoeken bewijzen hoe het brein van een baby zich kan ontwikkelen wanneer er optimaal wordt ondersteund. Minder speelgoed, maar wel van goede kwaliteit en zonder batterijen leidt tot betere concentratie. Hierdoor worden meer neurale verbindingen
gestimuleerd en ontwikkeld. De capaciteit van de hersenverbindingen wordt voor een groot deel in de eerste vijf jaar aangelegd.** Investeren in kindontwikkeling begint derhalve vanaf de babytijd.
Zelfstandig en bewust spelen
Met educatief speelgoed wordt zelfstandig spel aangemoedigd, een belangrijke vaardigheid die nu door onwetendheid vaak niet voldoende wordt ontwikkeld. De bewuste ouder heeft behoefte aan een nieuwe manier van omgaan met speelgoed, wat automatisch leidt tot minder schermtijd, iets wat veel ouders heel graag willen, maar wat toch vaak niet lukt. Howtoplay streeft ernaar om ouders hiervan bewust te maken en hierbij te helpen.
De Howtoplay speelgoedboxen voor baby’s van 0-8 maanden zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.howtoplay.eu In juni 2024 wordt het assortiment uitgebreid met speelgoedboxen voor kinderen tot twee jaar.
* Bron: https://www.firstthingsfirst.org/early-childhood-matters/brain-development/; https://developingchild.harvard.edu/resources/inbrief-science-of-ecd/
**Bron: https://developingchild.harvard.edu/resources/inbrief-science-of-ecd/
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.