Industry Wire

Geplaatst door Twinkle

Nederlandse e-commerce Kampioenen over de grens bekend

De genomineerden voor de CrossBorder E-commerce Top 30 zijn vandaag bekendgemaakt door de initiatiefnemers Dexport en Twinkle. De ranglijst (zie hieronder) toont de snelst groeiende Nederlandse bedrijven in de e-commerce branche in het buitenland. Wie dit jaar de lijst aanvoeren wordt bekend tijdens het CrossBorder e-commerce Event op 16 november 2021 in Utrecht.

Om succesvolle crossborder e-commercebedrijven in kaart te brengen, riepen de Duitse marketingspecialist Dexport en het online vakblad Twinkle, dat schrijft over digital commerce, de CrossBorder Top 30 in het leven. Deze lijst geeft inzicht in de snelst groeiende Nederlandse e-commerce bedrijven in het buitenland.

Wie zal dit jaar winnen? Stoov springt in het oog met een knuffelige campagne voor elektrische warmtekussens, die ook nog eens duurzaam zijn (want dan hoeft men niet de hele kamer te verwarmen). En On That Ass tilt de stoere en bontgekleurde boxershort naar een hoger marketingplan (iedere maand een nieuwe boxershort als een ‘cadeautje’ in de brievenbus). Of valt Picnic wederom in de prijzen? In ieder geval ziet Bill Gates er een kansrijk investeringsproject in.

Voor opname in de CrossBorder Top 30 gelden strikte voorwaarden. De procentuele internationale omzetgroei van vorig jaar is maatgevend. In het jaar ervoor (2019) moeten bedrijven tenminste 100.000 euro omzet geboekt hebben over de grens. Voorts mag een bedrijf niet louter op het buitenland gericht zijn.

Steeds succesvoller over de grens

Opvallend is dat het steeds moeilijker wordt om een plek te bemachtigen in de Top 30. De laatste plekken worden ingenomen door bedrijven die meer dan honderd procent groeiden in het buitenland. In de editie vorig jaar werden organisaties nog genomineerd met meer dan 56 procent. Ook realiseren de CrossBorder-bedrijven steeds meer omzet in het buitenland. Geen van de bedrijven in de huidige lijst heeft minder dan een miljoen euro in het buitenland gerealiseerd en bij meerdere bedrijven gaat het om tientallen miljoenen euro’s. Op de lijst van vorig jaar stonden nog bedrijven met enkele tonnen omzet in het buitenland.

Top drie vorige editie strijdt weer mee

De drie lijstaanvoerders van afgelopen jaar – Refurbished.nl, On that Ass en Picnic – zijn weer genomineerd. Ook sommige traditionele retailers – zoals de genomineerde winkelketen van juwelier Lucardi – wisten over de grens enorm te groeien online. Wie Refurbished.nl, de marktplaats voor gebruikte Apple-producten, van de troon stoot, wordt bekend op het CrossBorder Event op 16 november 2021. Tickets via https://crossborderevent.nl.

De genomineerden, in alfabetische volgorde:

Betersport – fitnessapparatuur

BloomTheRoom – op maat gemaakte raamdecoratie

Cookinglife – keukengerei

De Isolatieshop – isolatiemateriaal voor muur, dak en vloer

Goossens – meubels voor woon- en slaapkamer

HBL Online – professioneel gereedschap

Inktweb.nl – cartridges, toners en (foto)papier

Jamani Group – Bedden en accessoires

Kish – horloges

Laudermarke – LED-lampen

Ledlichtdiscounter.nl – LED-lampen

Lucardi Juwelier – horloges en sieraden

Merkala – medische artikelen

On that ass – boxershorts

Picnic – online supermarkt

Refurbished.nl – gebruikte Apple-producten

SB Supply Europe – gadgets en accessoires

Score – merkkleding

Smulderstextiel.nl – beddengoed

Solar Power Supply – zonneladers, mobiele zonnepanelen, etc.

Stoov – warmtekussens

Swiss Sense – bedden

Tegeldepot – wandtegels

TOM – automotive, speelgoed, fietsen

VanMoof – elektrische fietsen

Ventilatieland – ventilatie en hulpstukken

VONROC – elektrisch gereedschap

WISEQ – koptelefoons en accessoires

Woho – kinderkamers en kinderwagens

Yumeko – bedden- en badgoed

Over Dexport en Twinkle

Dexport helpt sinds 2006 Nederlandse bedrijven met expansie richting oosterburen. In de afgelopen vijftien jaar hielp Dexport veel gerenommeerde merken met de marketing in Duitsland. Denk aan Vingino, Fatboy en Brabantia. In 2016 lanceerde Dexport met de redactie van het e-commerce-magazine Twinkle de CrossBorder Top 30. Deze ranglijst wordt jaarlijks op het CrossBorder Event bekendgemaakt. Dexport en Twinkle organiseren gezamenlijke het Event in Utrecht. Twinkle is tevens bekend van de Twinkle100, waarin de grootste webwinkels van Nederland jaarlijks bekend worden gemaakt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht