Industry Wire

Geplaatst door Peaks

Nieuwe functionaliteit Peaks opent deuren naar doelbeleggen voor iedereen

Peaks, de app die het makkelijk maakt om vermogen op te bouwen, heeft doelbeleggen (“goal-based investing”) als nieuwe functionaliteit geïntroduceerd. Voorheen was deze geavanceerde tooling alleen beschikbaar voor vermogende klanten van Private Banks, Peaks heeft het nu toegankelijk gemaakt voor iedereen. De nieuwe functionaliteit laat zien hoe gebruikers hun doelen kunnen bereiken met beleggen. Klanten krijgen daarmee meer grip op hun financiële toekomst, omdat ze op elk moment kunnen zien hoe ze op weg zijn naar het behalen van hun beleggingsdoelen.

Uit onderzoek blijkt dat ruim 1,6 miljoen van de Nederlandse huishoudens belegt. Een groot deel van deze beleggers zijn starters die beleggen met een persoonlijk doel dat zij willen behalen binnen een specifieke beleggingshorizon. Denk aan het kopen van een huis, een sabbatical, of eerder stoppen met werken. Maar voor veel consumenten is het moeilijk om te bepalen wanneer ze dit doel kunnen bereiken en of dit doel realistisch is. Daarom komt Peaks met de uitbreiding van de bestaande verwachtingstool, genaamd ‘Zie je potentie’.

De nieuwe functie van Peaks geeft aan de hand van inleg, tijdshorizon en gekozen portfolio inzicht of het gewenste beleggingsdoel haalbaar is. Daarbij laat het zien hoe verschillende marktomstandigheden hier van invloed op kunnen zijn. De nieuwe functionaliteit stelt klanten daarmee nog beter in staat om controle te krijgen op hun financiële toekomst.

Persoonlijk inzicht in financiële toekomst
Tom Arends, CEO van Peaks, zegt: “Beleggen is een slimme manier om je financiële doelen te bereiken. Maar hoe je dat doet, is best ingewikkeld. Daarom hebben we deze nieuwe functionaliteit, die in Nederland voorheen alleen beschikbaar was voor klanten van Private Banks, nu toegankelijk gemaakt voor iedereen. Zo kunnen alle klanten zien of ze hun gewenste doelen kunnen bereiken met beleggen, zonder dat je daarvoor een dure adviseur nodig hebt. Klanten kunnen op basis van verwachtingen eenvoudig zien met welke inleg en welk risico ze hun toekomstdromen kunnen verwezenlijken.”

Om de drempel naar beleggen te verlagen, is het volgens Arends belangrijk om de potentie ervan inzichtelijk te maken voor consumenten. “Vermogen opbouwen met beleggen wordt vaak gezien als iets wat ingewikkeld is en veel tijd en moeite kost. Door technologie slim toe te passen, maken we het voor iedereen mogelijk om zelf automatisch en ongemerkt vermogen op te bouwen met beleggen. Met ‘Zie je potentie’ geven we klanten inzicht en grip op hun financiële toekomst. Zo wordt vermogen opbouwen voor later een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. En dat is belangrijk, want veel mensen bouwen onvoldoende vermogen op voor later.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht