Industry Wire

Geplaatst door HTC

De nieuwste productie van VIVE Studios, T. Rex: Skeleton Crew, beschikbaar op Viveport Infinity

UtrechtVIVE Studios, het onderdeel HTC VIVE voor contentontwikkeling en =publicatie, en VIVE Arts, hebben vandaag aangekondigd dat de nieuwste interactieve educatietitel T. Rex: Skeleton Crew nu beschikbaar is op Viveport. De titel, die is gemaakt in samenwerking met het American Museum of Natural History, een van de meest vooraanstaande wetenschappelijke, culturele en educatieve instellingen ter wereld, is nu ook thuis te beleven. Het is de eerste multiplayer, interactieve VR-ervaring van het museum, die tot 9 augustus 2020 te zien is als onderdeel van de grote tentoonstelling T. rex: The Ultimate Predator.

Deze interactieve educatietitel, ontwikkeld door Immersion, laat gebruikers een Tyrannosaurus rex-skelet reconstrueren terwijl ze leren over dit ultieme roofdier, de evolutie van ons wetenschappelijke inzicht en de nieuwste ontdekkingen. T. Rex: Skeleton Crew is te downloaden in Viveport Infinity, de VR-abonnementsservice van Viveport, en in de Viveport store voor €5,-.

  • Rex: Skeleton Crew plaatst spelers in een ruimte die vergelijkbaar is met de ‘Hall of Saurischian Dinosaurs’ van het museum, waar ze bot voor bot een wetenschappelijk accuraat 3D-model van een T. rex skelet zullen bouwen. Zodra de dinosaurus compleet is transformeert de ruimte naar het moerasgebied dat nu de staat Montana is, waar de T. rex 66 miljoen jaar geleden leefde. De T. rex komt voor de ogen van de spelers tot leven.

De single-player-versie voor thuis is uitgebreid met bonusmateriaal; een interactieve en humoristische rondleiding door de curator van de tentoonstelling en vooraanstaande paleontoloog Dr. Mark Norell. Tijdens het spel zal de speler alle delen van de dinosaurus verkennen en een schat aan nieuwe content ontgrendelen, waaronder historische feiten, archiefvideo’s, datavisualisaties en boeiende animaties.

“Virtual reality is een boeiende wereld waarin onze normale perceptie van tijd en ruimte verdwijnt”, zegt Vivian Trakinski, de directeur science visualization van het museum. “Als natuurhistorisch museum kunnen we deze technologie gebruiken om onze bezoekers de meest fantastische en ontoegankelijke domeinen van de natuur te laten ervaren. In VR is niets te klein, te groot, te snel, te langzaam, te ver weg, of te lang geleden om gewaardeerd te worden.”

T. Rex: Skeleton Crew, waarin de 66 miljoen jaar oude “Dinosaur King” tot leven komt in VR, is een populaire en interactieve manier om een connectie te maken tussen de bezoekers van het American Museum of Natural History en de nieuwe T. Rex: The Ultimate Predator-tentoonstelling,” zegt Chris Chin, GM van Vive Studios. “We kunnen niet wachten tot fans van dinosauriërs deze levensgrote Vive Studios-productie kunnen ervaren nu we een deel ervan naar hun woonkamer brengen.”

Via VIVE Arts werkt VIVE samen enkele van de meest vooruitstrevende culturele instellingen ter wereld. Naast deze nieuwste release in samenwerking met het American Museum of Natural History, heeft VIVE zich gevestigd als een leider in het bevorderen van digitale innovatie in kunst en cultuur. Eerdere samenwerkingen waren met toonaangevende kunstenaars, musea en culturele organisaties waaronder het Louvre, Tate Modern, het National Palace Museum in Taipei, en recentelijk de Biennale Arte 2019.

  1. Rex: Skeleton Crew is nu wereldwijd te downloaden, zowel in het Engels als in het Chinees, voor de HTC VIVE op Viveport Infinity. Nieuwe Infinity-leden kunnen vandaag hun gratis proefperiode van twee weken starten om onbeperkt toegang te krijgen tot VR-games en exclusieve voordelen zoals weggeefacties, weekenddeals en premium content op Viveport Video.

#####

Over HTC VIVE

VIVE is een eerste in zijn soort virtual reality-platform, gebouwd en geoptimaliseerd voor room-scale VR en levensechte interacties. Door de belofte van VR waar te maken met baanbrekende technologie en de allerbeste inhoud, heeft VIVE het sterkste ecosysteem voor VR-hardware en -software gecreëerd, waarmee VR kan worden aangeboden aan consumenten, ontwikkelaars en ondernemingen. Het VIVE-ecosysteem is opgebouwd rond de beste VR-hardware op de markt, ondersteund door VIVE X, een accelerator van 100 miljoen USD voor start-ups in VR en aanverwante technologie, VIVE, een wereldwijd platform en app store met ’s werelds eerste VR-abonnementsmodel dat in meer dan 60 landen actief is, en VIVE Studios, het eigen initiatief voor de ontwikkeling en publicatie van VR-content.

Ga naar www.vive.com voor meer informatie over VIVE.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht