Industry Wire

Geplaatst door Studytube

De Nijs en Studytube: een centraal, modern leerlandschap

Amsterdam, 9 juni 2021 – Voor de komende jaren heeft bouwbedrijf de Nijs een duidelijke missie met vijf speerpunten: focus op de klant, topwerkgeverschap, excellent presteren, digitalisering en vernieuwing, en rendement. Het bedrijf koos voor het complete leerplatform van Studytube om hen daarbij te ondersteunen.

De opleidingswensen van de medewerkers omvatten niet alleen verplichte trainingen zoals BHV en VCA, maar focussen ook steeds meer op persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit, zoals bijv. stressbestendigheid en duurzame inzetbaarheid. Voor HR-adviseur Corinne Weiffenbach, die al die leerbehoeften invult, was het stilaan tijd om het leerlandschap anders en beter in te richten.

“Ik organiseer de opleidingen voor al onze 310 medewerkers, en dat neemt veel tijd en administratie in beslag,” verduidelijkt Weiffenbach. “Ook is het leeraanbod over meerdere plekken verspreid, en dat is erg omslachtig en té onduidelijk. Met Studytube willen we dat moderniseren en efficiënter organiseren.”

Langzaam maar zeker

De uitrol van het platform begint klein met twee trainingen, zodat alle medewerkers kunnen wennen aan hun nieuwe leeromgeving. Elk kwartaal zal een andere afdeling aanhaken, die meteen ook eigen leercontent zal toevoegen.

Via deze geleidelijke opbouw en met informatieve nieuwsbrieven hoopt De Nijs om langzaam maar zeker een nog beter geoliede leercultuur te integreren in de organisatie. “We doen het erg voorzichtig en gedoseerd, want dan krijg je de meeste mensen mee,” legt Weiffenbach uit. “Zo creëer je meteen ook een netwerk van ambassadeurs. Dat is een betere werkwijze dan ineens een trainingsbibliotheek ontsluiten met 10.000 trainingen en een droog ‘Succes ermee!’”

Tegen eind 2022 hoopt De Nijs haar integrale leeraanbod te bundelen op het platform. “We willen aan onze medewerkers kunnen zeggen: ‘Alles wat je wil leren, dat vind je op Studytube’,” aldus Weiffenbach. “Het platform zal het volledige leeraanbod centraliseren, inclusief onze ICT-helpdesk, pre-boarding en onboarding van nieuwe medewerkers, en best practices van zowel bouwplaatspersoneel als UTA-medewerkers (uitvoerend technisch administratief, red.).”

Meer dan een klant

Het officiële startschot van de samenwerking weerklonk op 1 juni, maar Weiffenbach blikt nu al tevreden terug op de voorbije gesprekken en workshops met Studytube.

“Het ging om zoveel meer dan het binnenhalen van een nieuwe klant,” vertelt ze. “Studytube dacht met ons mee: ‘Hoe kunnen we dit goed implementeren? Hoe kan De Nijs dit vervolgens succesvol adopteren?’ Dat vind ik heel prettig. Studytube pakt het professioneel aan en ondersteunt ons echt. Het gaat veel verder dan ‘Hier is je inlogcode’, en dat is bijzonder waardevol.”

“Wij zijn enorm vereerd dat De Nijs ons heeft uitgekozen als leerpartner,” zegt Homam Karimi, CEO van Studytube. “Net als wij gelooft De Nijs sterk in het belang van toekomstbestendigheid, en we kijken ernaar uit om die gedeelde visie te vertalen naar een bloeiende leercultuur.”

 

///

Over Studytube

Studytube biedt een compleet leerplatform, dat medewerkers inspireert om zich te ontwikkelen en dat het volledige leerproces faciliteert. Zo helpt Studytube zowel mensen als organisaties om zich voor te bereiden op de eisen van morgen: designed with your future in mind. Het leerplatform functioneert als een eigen interne online academy en biedt toegang tot meer dan 50.000 leerinterventies, van microlearnings, vaardigheidstrainingen en eigen digitaal leeraanbod tot klassikale trainingen bij ruim 1.000 aangesloten opleiders zoals LOI, NIMA, De Baak en VCANederland.

Op dit moment maken meer dan 200 organisaties met in totaal zo’n 500.000 medewerkers gebruik van Studytube. Klanten zijn onder andere VolkerWessels, Manpower, ASR, Adecco, en tal van gemeenten.

Het hoofdkantoor van Studytube is gevestigd in Amsterdam en er werken inmiddels zo’n 100 Tubers. Studytube behaalde de laatste vier edities op rij de Deloitte Technology Fast 50.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht