Industry Wire

Geplaatst door OnIine Radio Awards

Online Radio Awards 2018 naar Grand Prix Radio, TPOdcast, Veelo en Veenstra

Vanmiddag zijn in Beeld en Geluid de winnaars van de OnIine Radio Awards bekend gemaakt. De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Grand Prix Radio. TPO Podcast w2018 ist zelfs twee awards binnen te halen: ‘Beste Podcast’ en TPO-Podcaster Roderick Veelo ontving de award voor ‘Beste Presentator’. Michiel Veenstra kreeg de award voor ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ uitgereikt voor zijn werk op het gebied van online radio en podcasting.

Beste Online Radiostation: Grand Prix Radio
De award voor ‘Beste Online Radiostation’ ging naar Grand Prix Radio van Olav Mol en Alexander Stevens. Deze online zender brengt danceable hits & classics in combinatie met  live commentaar over de Formule 1 en MotoGP. Grand Prix Radio liet de andere genomineerde stations: Soulshow Radio, XM The Talent Station, KX Radio en Olympia Radio achter zich.

Juryoordeel:
‘Mooi voorbeeld van een niche radiostation dat zich op één sport richt. Daarnaast spat de bevlogenheid, passie en kennis van dit station af. Met beperkte middelen weten de makers een professioneel klinkend station draaiende te houden met inhoudelijk op maat gesneden expertise en verslagen. De uitstraling via social media en de eigen app past helemaal in de beoogde doelgroep van autosportliefhebbers. Het is goed te zien dat hier vakmensen met visie aan werken.’

Beste Podcast: TPO Podcast
Naast online stations zijn ook de podcasts steeds populairder onder de Nederlandse luisteraars. De podcast van RTL-presentator Roderick Veelo en Bert Brussen (The Post Online) won dit jaar de award voor ‘Beste Podcast’. De andere genomineerde podcasts waren Kein Geloel, D-Tales, Gamer.nl Podcast en Pitstop.

Juryoordeel:
Een duidelijke onderscheidende podcast, met een voor The Post Online zo karakteristieke visie op het nieuws. De TPO Podcast laat een ander geluid horen, die je niet op de gewone radio hoort en weet daarmee veel mensen te bereiken. Verder is de podcast zeer vakkundig geproduceerd en gepresenteerd door Roderick Veelo en met Bert Brussen op de zijspan voor scherpe opinies op het nieuws. TPO Podcast weet per aflevering veel prikkelende onderwerpen te bespreken, voorzien van strak geknipte quotes.

Beste Presentator: Roderick Veelo (TPO Podcast)
De jury was bij veel podcasts en online stations onder de indruk van de presentatiekwaliteiten. De vijf genomineerden verdienen allen een pluim, maar Roderick Veelo ontvangt dit jaar de Online Radio Award voor Beste Presentator.  De andere kanshebbers waren Olav Mol (Grand Prix Radio), Michiel Veenstra (D-Tales/ Michel met), Rick van Velthuysen (Traffic Radio) en Dinja Pannenbakker (KX Radio).

Juryoordeel:
Ervaren presentator, goed stemgebruik, inhoudelijk op de hoogte en heeft een tone of voice die laagdrempelig doch inhoudelijk is. Door de strakke flow in zijn performing neemt hij je als luisteraar soepel mee in alle onderwerpen, stelt hij inhoudelijk de juiste vragen en voelt 45 minuten als 10 voor de luisteraar. Van radiopiraat tot mainstream en nu weer online op de scherpte van de snede. Veelo toont lef en weet als presentator het verschil te maken.

Online Radio Ambassadeur: Michiel Veensta
Afgelopen zondag werd in het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1) al bekend gemaakt dat Michiel Veenstra de ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ is geworden. Tijdens de awardshow kreeg hij van de Hilversumse Mediawethouder Wimar Jaeger de prijs uitgereikt.

Juryoordeel:
‘Michiel Veenstra is in Nederland al jaren degene die de kar trekt op het gebied van podcasting, online radio en inzet van social media bij het maken van radio. Als er een persoonlijkheid is die het online radio platform in Nederland kan bevorderen, dan is dat Michiel. Hij snapt het technisch, maar ook vanuit een visionaire kijk.’

Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en medianieuwssite Spreekbuis.nl organiseerden dit jaar voor de eerste maal de Online Radio Awards. De prijsuitreiking is opgezet om de internet only-radiomakers en podcasters, maar vooral de online radio en podcasting onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Het publiek kon in de zomermaanden via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Meer dan 15.000 stemmen kwamen er binnen. De jury koos de winnaar uit de genomineerden. De jury van de eerste editie van de Online Radio Awards bestond uit: Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van oa Max Magazine), Richard Otto (uitgever van oa Spreekbuis.nl), Pierre Papa (radiocoach), Adam Curry (mediaondernemer), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL),  Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht