Industry Wire

Geplaatst door &-ONWARDS

&-ONWARDS: Het eerste Nederlandse Fashion Rental Platform voor mannen én vrouwen

December 2022, Haarlem – &-ONWARDS lanceert vandaag haar mode verhuurplatform. Met de introductie van het eerste premium fashion rental platform voor vrouwen én mannen in Nederland stimuleert &-ONWARDS, vanaf nu iedereen om minder kleding te bezitten. Via het nieuwe platform kan middels een abonnement of korte huur premium fashion items worden geselecteerd en na tijdelijk gebruik weer worden doorgegeven.
Co-CEO van &-ONWARDS, Richard van den Berg licht de missie van van &-ONWARDS toe: “Wij willen circulaire businessmodellen in de fashion industrie, toegankelijk, aantrekkelijk en winstgevend maken. Hiermee willen wij de kloof dichten tussen economische en duurzame belangen. De fashion industrie is een van de meest vervuilende sectoren wereldwijd. Kledingkasten puilen uit met o.a. te veel ongedragen kleding. De manier waarop kleding gemaakt, verkocht, gedragen en hergebruikt wordt, moet radicaal veranderen. De mindset bij consument en industrie moet om. Met dit initiatief willen we Nederland meenemen in de transitie van bezit naar gebruik en van lineair naar circulair. Dit alles met het doel om consumenten en modemerken duurzamer te laten genieten van fashion, zonder in te boeten op vernieuwing, gemak of kwaliteit.”

Fashion-as-a-service

Door op het platform via drie verschillende businessmodellen premium fashion items aan te bieden, creëert &-ONWARDS ‘retail nieuwe stijl’. Klanten kunnen tijdelijk huren (vanaf 5 dagen), een abonnement nemen (maandelijks) of tweedehands of duurzaam kopen (recommerce). Via het verhuurmodel wordt hoogwaardige kleding met een hogere retailprijs toegankelijk voor een grotere groep consumenten. De duurzame keten die &-ONWARDS rondom het platform bouwt, zorgt ervoor dat de kleding bezorgd, opgehaald en met zorg gereinigd wordt. &-ONWARDS kiest bewust voor premium fashion omdat deze items wegens hoge en duurzame kwaliteit, mits met zorg behandeld, meerdere cycli gedragen kunnen worden. Richard van den Berg: “De klant wordt hierbij compleet ontzorgd. Alles afgestemd op persoonlijke behoeftes en zonder concessie te doen aan stijl. Continu toegang tot nieuwe items met een lagere CO2-footprint. Dit noemen wij ‘fashion-as-a-service’.“ Op deze manier ontstaat een systeem dat naast meer waarde voor consumenten, ook voordeel creëert voor modemerken, de vraag naar grondstoffen reduceert én minder belastend is voor milieu en maatschappij.

De kledingkast van de toekomst

Volgens Richard van den Berg gaat de kledingkast van de toekomst er anders uit zien. “In de kledingkast van de toekomst hangen meer items die kort in gebruik zijn. Deze worden na gebruik doorgegeven en weer nieuwe ontvangen. Hierdoor zullen we steeds minder kleding bezitten”. De gebruikers van het &-ONWARDS platform hoeven gelukkig niet in te leveren op variatie-mogelijkheden in hun nieuwe kledingkast. Richard vervolgt: “Ze selecteren premium kledingstukken op het platform en bepalen na het dragen of de kleding langer wordt gehouden, wordt gekocht of doorgegeven aan de volgende drager. Een shared wardrobe, noemen we dat. Een grote stap voor modemerken en consumenten naar een duurzamere wereld.”

Katalysator voor verduurzaming

Voor modemerken biedt het platform &-ONWARDS dé oplossing om met bestaande productie de stap te zetten richting een duurzamere bedrijfsvoering. “De levensduur van elk kledingstuk wordt verlengd, doordat één item nu door meerdere mensen wordt gebruikt. Hierdoor ontstaat hogere economische waarde per item en daardoor aanzienlijk hogere marges voor iedereen in de keten en kunnen modemerken meer winst maken zonder meer te produceren.”, Aldus de CEO van &-ONWARDS. Nadat de kleding niet meer draagbaar is, kan het gerecycled worden.

&-ONWARDS is vanaf vandaag te gebruiken op www.andonwards.nl

Over ons

• Over &-ONWARDS (onderdeel van COLLECTIVE EFFORT): &-Onwards is het fashion platform voor abonnees, huurders en kopers van premium mode. Samen met onze leden bouwen we aan de kledingkast van de toekomst, waarbij we kledingstukken doorgeven. Alles met doel om onze fashion footprint te verkleinen. Maar dan wel zonder concessies te doen op stijl. Wij vinden dat het tijd is om onze fashion footprint te verkleinen. Het is tijd om kleding door te geven als we toe zijn aan iets nieuws. Om zonder schuldgevoel de mooiste items te dragen. Voor een korte, of langere periode. Het is tijd voor de kledingkast van de toekomst. Een gedeelde garderobe met de mooiste premium kledingstukken. Die beschikbaar zijn voor een fractie van de retailprijs.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht