Resourcing Pros breidt uit en opent twee nieuwe kantoren in Duitsland

Resourcing Pros breidt uit en opent twee nieuwe kantoren in Duitsland. Door de toenemende vraag naar Innovatie- en Digitale Transformatie-diensten van Resourcing Pros komt er een uitbreiding met de opening van twee nieuwe kantoren in Duitsland.
Succesvollere digitale transformatie met “Kite Thinking”.
Onder de handelsnaam “Innovation Kite” biedt Resourcing Pros de unieke methode Kite Thinking aan. Kite Thinking verbindt en integreert “Design Thinking” met professionele softwareontwikkeling. Als lange termijn business partner legt Resourcing Pros een focus op co-innovatie en snelle, succesvolle digitale transformaties voor haar klanten. Een hoge kwaliteit en een snelle levertijd zijn hierbij kernwaarden. Dit bereikt Resourcing Pros met zogenoemde Digital Plug-In teams die functioneren als een flexibele schil van op afroep beschikbare specialisten. Verder past Resourcing Pros waar mogelijk moderne Low Coding oplossingen toe, waarbij vrijwel geen programmeurs meer nodig zijn en waarbij de klanten zelf het roer in handen hebben.
Resourcing Pros is resultaat gedreven en biedt snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid bij het realiseren van Digitale Oplossingen. Resourcing Pros heeft succesvol opdrachten afgerond voor zowel Start Ups, Scale Ups, Professioneel MKB als Multinationals waaronder Shell, PostNL, Xinaps, Nedis, Raamdecoratie.com en Panasonic.
“Ons succes is het bewijs”, zegt Andreas Nimz, Country Manager Deutschland.
Naast een vestiging in Amsterdam groeit Resourcing Pros verder door met twee nieuwe kantoren in Duitsland. In Aken staat het Duitse hoofdkantoor met een strategisch digital advies team en in Bocholt een Visual Engineering Studio. Samen met een schaalbaar netwerk van ontwikkelcentra, levert Resourcing Pros met “Kite Thinking” effectieve digitale transformaties en co-innovaties.
„Innovatie = Idee x Uitvoering“, vertelt Edgar Kiwiet (CEO en medeoprichter van Resourcing Pros). Met behulp van onze “Diamond Teams” worden bij de klant op locatie gezamenlijk de bedrijfsideeën vertaald naar tastbare digitale oplossingen. De focus ligt hierbij op het scheppen van toegevoegde waarde. Dit gebeurt door de oplossingen te ontwikkelen en te toetsen vanuit het perspectief van vier verschillende vakgebieden: Marketing, User Experience, Business en IT.
Met de “Visual Engineering Studio”, net over de grens in Bocholt worden digitale oplossingen gevisualiseerd met behulp van “interactieve schermdemo’s”. Deze demo’s lijken op een prototype, zijn interactief maar hebben geen diepgaande functionaliteiten. Hiermee kunnen in een vroeg stadium beoogde eindresultaten gedeeld worden met eindgebruikers, klanten en investeerders. Dit zorgt voor een snellere en betere adoptie en invoering van nieuwe digitale oplossingen. De oplossingen zijn met deze werkwijze zo ook vooraf toetsbaar, zonder dat er al softwareontwikkeling plaatsvindt. Door deze methodiek in te zetten zijn meer unieke ideeën uit te werken met een kleinere investering. Bovendien kan zo veel bespaard worden op onnodige ontwikkelkosten.
Plug-In Digital Teams en Low coding systemen zorgen voor een snelle uitvoering.
Nimz: “Onze Kite Thinking methode waarbij “Visual Engineering” voorop staat is zeer succesvol gebleken bij Start Ups, Scale Ups en MKB-bedrijven, maar ook bij grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Shell, PostNL en Panasonic. Behalve Idee-ontwikkeling neemt Resourcing Pros als onderdeel van Kite Thinking ook de implementatie en leveringsverantwoordelijkheid voor de uiteindelijke digitale oplossing voor haar rekening. Hiervoor biedt Resourcing Pros “On Demand” toegang tot meer dan 1500 IT-specialisten. Afhankelijk van de specifieke digitale oplossing biedt Resourcing Pros ook de mogelijkheid van ontwikkeling met moderne Low coding platformen.
“Low Coding oplossingen zullen steeds belangrijker worden”, zegt Edgar Kiwiet. In de afgelopen jaren hebben “No Coding” en “Low Coding” systemen een steeds groter marktaandeel gewonnen. Edgar Kiwiet gaat verder: „Deze systemen zullen niet persé de oplossing voor elke situatie zijn, maar voor Innovatie en Digitale Transformatie bieden ze de mogelijkheid dat Business Engineers en zogenoemde Citizen Developers steeds meer zelfstandig digitale oplossingen kunnen creëren, zonder dat er nog software ontwikkelaars bij nodig zijn. “Business” creëert daarmee haar eigen digitale oplossingen.
Nimz vervolgt: „Een succesvolle digitale transformatie kan ook met een kleine eerste stap beleefd worden”. In veel bedrijven bestaat zogenaamde “Shadow IT”. Dit zijn intern zelfontwikkelde softwareapplicaties en spreadsheets die niet door de centrale IT afdeling ondersteund en of onderhouden worden. Veel van deze applicaties zijn in de loop van de tijd onmisbaar geworden en worden vaak door door steeds meer medewerkers gebruikt en daarmee steeds bedrijfskritischer en foutgevoeliger. Ook wordt niet in alle gevallen aan de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG of GDPR) voldaan.
Met behulp van de Resourcing Pros “Excelerator” wordt Shadow-IT gemoderniseerd en geborgd. Het omzetten van een spreadsheet naar een moderne web-applicatie die in de cloud gehost wordt is een waardevolle digitale transformatie waarvoor maar een beperkte investering nodig is. Naast een betere kwalitatieve borging van de toepassingen zelf, worden bedrijfsprocessen schaalbaar en zijn ze locatie onafhankelijk benaderbaar. Los van de interne efficiency en kwaliteitsborging, is het zo mogelijk om eenvoudig nieuwe werkwijzen en daarmee nieuwe diensten te definiëren. Hiermee kan snel en eenvoudig marktaandeel vergroot worden met een geringe investering en met behulp van Shadow-IT waarde die al in huis voorhanden is.
Sneller in de lucht met Kite Thinking.
Kiwiet en Nimz zijn het met elkaar eens: “Met Kite Thinking en Visual Engineering trek je nieuwe innovatieve bedrijfsideeën sneller de lucht in. Een succesvolle Digitale transformatie ligt hiermee voor iedereen binnen handbereik.
Meer informatie:
Resourcing Pros
Edgar Kiwiet
M: +31 88 467 467 4
E: edgar.kiwiet@resourcing-pros.com
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.