Industry Wire

Geplaatst door Zebra

RFID kan duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven ondersteunen

AMSTERDAM, Nederland – 5 juni 2023 – Radio frequency identification (RFID) kan bedrijven helpen bij hun duurzaamheidsdoelstellingen. Dit draagt bij aan het volgen van de Single Use Plastic Directive van de Europese Unie, zegt Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), een toonaangevende leverancier van digitale oplossingen die bedrijven in staat stelt om gegevens, goederen en mensen op intelligente wijze met elkaar te verbinden. Die richtlijn verbiedt plastic bestek, borden, rietjes, roerstaafjes, bekers en deksels van polystyreen in alle EU-lidstaten.

“Restaurants, detailhandelaren, horeca-ondernemers en anderen die eten en drinken serveren moeten nu veranderingen doorvoeren om deel uit te maken van de oplossing in plaats van onderdeel te zijn van het probleem,” zegt Lorna Hopkin, RFID Specialist, EMEA, voor Zebra Technologies. “Consumenten verwachten dat bedrijven milieuvriendelijker worden en veel overheden eisen het.”

Er is veel om over na te denken voor de betrokken industrieën die aan deze voorschriften moeten voldoen en milieuvriendelijker moeten gaan werken achter de schermen, waar veranderingen misschien niet zo vanzelfsprekend zijn voor de gemiddelde consument. Als je een manager bent, moet je kunnen laten zien dat alle plastics die nog in gebruik zijn zich in een circulair proces bevinden dat voorkomt dat je team ze naar een stortplaats brengt. Je moet kunnen laten zien hoe vaak ze worden gebruikt, zodat je weet wanneer je ze moet recyclen. Dit betekent dat zowel de systemen voor goederenbeheer als het gedrag van het personeel ook moeten veranderen.

“Een grote wereldwijde fastfoodketen heeft al een manier geïmplementeerd om de plastic kuipjes te volgen die worden gebruikt voor het bewaren van ingrediënten en het voorbereiden van gerechten, vanaf de productie, via het hergebruik tot de uiteindelijke recycling”, legt Hopkin uit. “De innovatieve oplossing bestaat uit RFID-tags die geschikt zijn voor de vaatwasser en die bij de productie worden aangebracht om de plastics uniek te identificeren.”

Met behulp van een draagbare RFID-lezer worden de tags telkens wanneer artikelen worden gereinigd eenvoudig gelezen. Wanneer ze weer fris terugkomen, worden ze in het restaurant weer snel gescand, zodat er voldoende voorraad is voor de hele dag. Het plastic heeft een eindig aantal wasbeurten voordat het moet worden vervangen, wat elke vestiging in deze keten zelf mag bepalen. Maar als die drempel bijna is bereikt, waarschuwt een software-app de winkel- of districtmanagers zodat zij een nieuwe voorraad kunnen bestellen.

Met deze technologie wordt ook het winkelpersoneel ontlast, want zij hoeven het gebruik niet persoonlijk bij te houden of aansprakelijk te worden gehouden als zij het gebruik verkeerd tellen. Boven de afvalbakken zijn RFID-lezers aangebracht. Een display waarschuwt het team als er herbruikbare artikelen zijn weggegooid – en hoeveel er zijn weggegooid – zodat ze kunnen worden opgespoord om boetes wegens overtreding van de stortplicht te voorkomen. De oplossing is eenvoudig te installeren en met een real-time overzicht van de levenscyclus van herbruikbare goederen die altijd beschikbaar is, helpt het verlies van plastic voorwerpen te voorkomen en overtredingen van de regelgeving te vermijden.

Het systeem is niet uitsluitend beperkt tot plastic. Het kan ook worden gebruikt om andere herbruikbare artikelen te traceren, krimp te verminderen en voedselverspilling tegen te gaan. Het resultaat is een efficiëntere bedrijfsvoering die helpt om plastic en geld te besparen.

RFID technologie wordt ook op grote schaal ingezet buiten restaurantomgevingen. Zo heeft Zebra over de hele wereld duizenden op maat gemaakte oplossingen voor het volgen van goederen geïnstalleerd, waaronder het volgen van voetbalspelers, het monitoren van casinochips, het voorkomen van het verlies van designerbrillen, het beschermen van bedreigde cactussen, het bij elkaar houden van keukenonderdelen en het controleren van de distributie van medicinale cannabis.

Zebra zet zich in voor best practices op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf werd uitgeroepen tot 2022 Supplier Engagement Leader door CDP, een wereldwijde non-profit die het openbaarmakingssysteem beheert voor investeerders, bedrijven, steden en staten om hun milieu-impact te beheren.

 

Het jaarlijkse Supplier Engagement Rating systeem van CDP evalueert onafhankelijk strategieën voor leveranciersbetrokkenheid met als doel het erkennen van best practices en het versnellen van actie om emissies in wereldwijde supply chains te verminderen. Zebra werd beoordeeld in de top 8% van de beoordelingen voor betrokkenheid van leveranciers bij klimaatverandering.

 

In lijn met het Science Based Targets initiatief streeft Zebra naar een absolute reductie van 15% van scope 3 broeikasgas-emissies van ingekochte goederen en het klantgebruik van verkochte producten tegen 2030 ten opzichte van de 2020 baseline. Om dit doel te bereiken, richt het bedrijf zich op de betrokkenheid van leveranciers, productinnovatie en duurzame initiatieven op het gebied van de circulaire economie.

Zebra’s initiatieven voor het behoud van bronnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, afvalvermindering, productinnovatie in de circulaire economie met gecertificeerde refurbished apparaten, eco-verpakking en duurzaam productontwerp. Zebra’s Circular Economy Program werd gewaardeerd met de 2021 Sustainability Service of the Year award door de Business Intelligence Group.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht