Industry Wire

Geplaatst door MEE

Samenwerking MEE & digitale marktplaats WeHelpen.nl

Op donderdagmiddag 1 oktober 2015 ondertekenen Gertjan van Rossum, directeur WeHelpen, en Jan de Vries directeur MEE Nederland het collectief lidmaatschap van MEE van de coöperatie WeHelpen.

WeHelpen.nl
Gertjan van Rossum: “Wehelpen.nl is een sociale online marktplaats. WeHelpen gelooft in informele zorg, burenhulp en nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier. Met WeHelpen kan iemand aangeven dat hij of zij best een keer iemand een handje wil helpen. Of aangeven waarbij hij of zij zelf hulp kan gebruiken. WeHelpen is gratis, iedereen vanaf 16 jaar kan een account aanmaken. De digitale marktplaats maakt het makkelijk om informele hulp te vragen, aan te bieden en te organiseren.”

Grote landelijke organisaties zijn founder en lid van de coöperatie zoals Achmea, CZ, Menzis, PGGM en Rabobank. Steeds meer organisaties, waaronder gemeenten, welzijnsinstellingen, woningcorporaties en ziekenhuizen worden lid. Zij dragen de boodschap en waarden van WeHelpen landelijk uit en stimuleren het lokale gebruik. Dat maakt dat WeHelpen breed in de maatschappij wordt gedragen. WeHelpen kent geen winstdoelstelling. WeHelpen is een sociale onderneming en draagt bij aan de sterk groeiende ‘deeleconomie’.

MEE organisaties aan de slag
“Ook MEE Nederland is nu formeel lid van de coöperatie. Daarmee krijgen alle MEE organisaties de mogelijkheid om met WeHelpen aan de slag te gaan”, zegt Jan de Vries, directeur van MEE Nederland. “Wehelpen verbindt mensen, biedt hen de mogelijkheid hun steentje bij te dragen en daagt iedereen uit deel te blijven nemen in de samenleving.”

WeHelpen is voor MEE-consulenten een extra tool om de zelfredzaamheid van cliënten en hun sociaal netwerk te versterken. Cliënten kunnen er zelf een hulpvraag plaatsen of worden daarbij ondersteund door hun consulent. Ook kan het sociaal netwerk rondom een cliënt met de website worden versterkt en ondersteund. Met WeHelpen kunnen ze gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen. Het gebruik van WeHelpen sluit naadloos aan bij de missie van MEE om meedoen mogelijk te maken.

Hulpvrager Patrick: “Ik zoek hulp in de groentetuin. Ik ben chronisch ziek en kan geen eten uit de supermarkt eten. Maar nu kan ik het werk niet meer alleen doen. Wel kan ik anderen iets leren over
groenten, wilde planten, kruiden en bijzondere eetbare gewassen. Ik weet er heel veel van.”

Over MEE
MEE Nederland is de landelijke branchevereniging van 21 regionale MEE-organisaties en zal per 1 januari 2016 verder gaan als de coöperatieve vereniging MEE NL. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.
www.mee.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht