Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Samsung lanceert One UI 5 open bètaprogramma voor Galaxy S22-serie

Schiphol, 10 augustus 2022 – Samsung lanceert het open bètaprogramma van One UI 5. Dit zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de Galaxy S22-serie (de Galaxy S22, de Galaxy S22+ en de Galaxy S22 Ultra) in de VS, Duitsland en Zuid-Korea. In andere regio’s staat de lancering gepland voor de komende maanden. One UI 5 biedt een reeks nieuwe personalisatie-, beveiligings- en toegankelijkheidsfunctionaliteiten, waarmee je als gebruiker toegang krijgt tot de nieuwste mobiele ervaringen.

“We weten dat onze gebruikers graag hun eigen mobiele ervaring creëren en daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van One UI en het ontwikkelen van uitgebreidere mogelijkheden tot personalisering,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Als onderdeel van de open bèta bieden we vroegtijdige toegang tot alle nieuwe, personaliseerbare functionaliteiten van One UI 5. Aan de hand van de feedback die we krijgen, kunnen we nóg betere en betekenisvollere ervaringen voor iedereen gaan ontwikkelen.”

Gepersonaliseerde look en feel
De One UI 5-update introduceert allerlei nieuwe manieren waarop je als gebruiker je smartphone-ervaring kunt aanpassen. Op basis van je achtergrond krijg je bijvoorbeeld maximaal zestien kleurenthema’s ter beschikking en zijn er ook nog eens twaalf extra kleuropties voor het startscherm, de pictogrammen en quick panels. Zo creëer je eenvoudig een look en feel die bij je persoonlijke stijl past.

​Je kunt het startscherm verder personaliseren door widgets van dezelfde grootte op één plek te stapelen[1], waarmee je ruimte bespaart voor een strakkere, meer georganiseerde look.

​One UI 5 biedt ook een eenvoudigere manier om meldingen voor verschillende applicaties aan te passen. Nieuwe bedieningselementen maken het makkelijker om meldingen van apps te blokkeren, zodat je alleen ziet wat voor jou belangrijk is. Zo blijf je gefocust op wat voor jou telt.

Verbeterde taal- en geluidsinstellingen
One UI 5 maakt het aanpassen van geluids- en trilinstellingen efficiënter met nieuw ingedeelde menu’s voor eenvoudige toegang tot alle beltoonvolumes en trillingssterkten. Voor het eerst kunnen Galaxy-gebruikers ook de voorkeurstaal voor apps aanpassen[2]. Of je nu meertalig bent of gewoon een nieuwe taal wil leren, onder Instellingen selecteer je eenvoudig welke taal je voor welke app wil gebruiken.

Meer nieuwe functionaliteiten
De update biedt daarnaast nog meer nieuwe functionaliteiten voor een betere Galaxy-ervaring – van verbeterde camera – en beveiligingsopties tot uitgebreidere toegankelijkheidstools.

​Je maakt nu nog makkelijker hoge kwaliteit foto’s en video’s met een nieuw pictogram in de Pro- en Pro Video-modus. Hier vind je bovendien handige tips en tricks voor het gebruik van de verschillende lenzen, functionaliteiten en bedieningselementen. Een meer gevoelige zoombalk zorgt voor snellere close-ups en ook is het makkelijker om met één hand in te zoomen.

​Een nieuw dashboard toont de beveiligingsstatus van de telefoon. Zo zie je ook direct of er beveiligingsproblemen zijn. Zo ja, dan krijg je aanbevelingen hoe deze op te lossen.

​De update biedt ook meer toegankelijkheidsopties, voor een vloeiende interactie met het toestel. Met het vergrootglas kun je je scherm beter bekijken en lezen. Verder maken verschillende soorten gesproken hulp, zoals audiobeschrijvingen van video’s en de mogelijkheid om toetsenbordinvoer hardop uit te spreken, de navigatie en het gebruik extreem eenvoudig. Andere spannende, nieuwe functionaliteiten worden tijdens het bètaprogramma geïntroduceerd.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, halfgeleiderfabricage en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

​[1] Geldt voor widgets die minimaal 2 x 1 zijn.

[2] De beschikbaarheid kan variëren, afhankelijk van de apps.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht