Industry Wire

Geplaatst door SAP

SAP maakt resultaten eerste kwartaal 2024 bekend

SAP heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2024. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

De totale omzet uit clouddiensten steeg met 24%. Aangepast voor wisselkoerseffecten bedroeg de groei zelfs 25%. Bovendien liet de omzet van SAP’s Cloud ERP Suite een stijging zien van 32% bij constante valuta.
De waarde van de nog uit te voeren orders voor clouddiensten (cloudbacklog) bedraagt 14,2 miljard euro. Dit vertegenwoordigt een groei van 27% en 28% bij constante valuta.
De brutowinst uit cloudactiviteiten steeg, berekend volgens de IFRS-normen, met 27%. Dezelfde winst nam, berekend volgens non-IFRS-normen, toe met 27%. Dit percentage komt na aanpassing voor wisselkoersschommelingen uit op 28%.
De operationele winst volgens non-IFRS steeg met 16% en met 19% bij constante valuta, zelfs inclusief hogere aandelencompensatie als gevolg van de sterke stijging van de aandelenprijs.
De operationele winst volgens non-IFRS steeg met 16%, en zelfs met 19% bij constante valuta, ondanks hogere kosten door meer aandelencompensatie door de stijging van de aandelenprijs.
De eerdere vooruitzichten voor 2024 zijn herbevestigd door SAP.

Vooruitzichten
“We zijn 2024 uitstekend van start gegaan”, zegt Christian Klein, CEO van SAP. “We zijn er dan ook van overtuigd dat we onze doelen voor dit jaar realiseren. Vooruitkijkend hebben we sterke drijfveren voor groei klaarstaan: kunstmatige intelligentie, cross-selling binnen ons gehele cloudportfolio, en het aantrekken van nieuwe klanten – met name in het mkb. De indrukwekkende groei van onze huidige cloudbacklog, die een recordniveau heeft bereikt, onderstreept dit momentum. Ons transformatieprogramma is op koers en helpt ons bij het benutten van deze groei en het verbeteren van onze efficiëntie.”

“In het eerste kwartaal zijn we succesvol gestart met de implementatie van ons transformatieprogramma”, vervolgt Dominik Asam, CFO bij SAP. “Hierdoor kunnen we onze investeringen richten op kansen met kunstmatige intelligentie en tegelijkertijd de kosten loskoppelen van de omzetgroei. Daarnaast zijn we zeer tevreden over het aanhoudende groeimomentum van onze op Cloud ERP Suite. Dit weerspiegelt de structurele marktverschuiving naar geïntegreerde cloudoplossingen.”

Over SAP
De strategie van SAP is om elk bedrijf te helpen een intelligente onderneming te worden. Als marktleider in bedrijfssoftware helpen we bedrijven van elke grootte en in elke branche optimaal te draaien. 87 procent van de wereldwijde transactie-inkomsten verloopt via een SAP-systeem. Onze technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics helpen klanten bij de transitie naar een intelligente onderneming. SAP geeft mensen en organisaties een diep inzicht in de bedrijfsvoering en stimuleert een manier van samenwerken waarmee ze de concurrentie voor kunnen blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze onze software kunnen gebruiken zoals zij dat willen – zonder verstoringen. Onze complete suite aan applicaties en diensten stelt bedrijven en publieke organisaties in 25 sectoren wereldwijd in staat om winstgevend te opereren, zich continu aan te passen en het verschil te maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk aan klanten, partners, werknemers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.

Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands/index.html

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht