Industry Wire

Geplaatst door Saxion

Saxion-studenten ontwikkelen VR-oplossing voor Thales en de Marine

Zeven studenten van de Saxion opleiding Creative Media and Game Technologies hebben de afgelopen maanden een opdracht uitgevoerd voor Thales en de Koninklijke Marine. Ze maakten een voorbeeld virtual reality ruimte die gebruikt kan worden voor trainingsdoeleinden.

En dat is niet zomaar iets! De Saxion-studenten maakten een realistische reproductie van de boegschroefruimte van de Holland klasse, een Ocean Patrol Vessel, die gebruikt kan worden voor de training van bemanningen. Daarmee verwacht de marine dat de aanleg van een trainingsinstallatie of de aanschaf van extra faciliteiten en systemen, minder – of zelfs helemaal niet meer – nodig is. En dat terwijl het vroeger nog gebruikelijk was om een extra systeem aan te schaffen of delen van een schip na te bouwen om goed te kunnen trainen. Een slimme oplossing dus!

Studenten hebben de lat hoog gelegd

Thales en de Marine waren zeer enthousiast over het ontwikkelde prototype van de studenten. Het detail en kwaliteitsniveau van hun vinding is wat de Marine betreft zelfs de toekomstige standaard. Extreem realistisch tot op de laatste schroef en zelfs de kabelbinders. Thales vertegenwoordiger Jeroen van der Wel: “toen de demonstratie van de Saxion-studenten kwam, blies dit alles weg dat we eerder hadden gezien”.

Oog voor detail

Om te zorgen voor een hoogstaand eindproduct, zijn de studenten naar Den Helder geweest om de echte ruimte van een marineschip te bezichtigen en fotograferen. Op basis van een 3D-scan is daarna de hele ruimte nagemaakt. Hierbij is er veel aandacht geweest voor het kleinste detail. Er ontstond daarmee een fotorealistisch uiterlijk.

Get Ready for a Smart World

Bij hogeschool Saxion leren we studenten welke gevolgen technologische innovaties hebben op verschillende vakgebieden en welke kansen, vragen en veranderingen dit met zich meebrengt. Kortom, wij leren studenten omgaan met een wereld die steeds slimmer wordt, zodat zij beter voorbereid zijn op hun toekomstige beroep!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=cMFnlL4BijY

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht