Industry Wire

Geplaatst door Sofico

Sofico en Astorg kondigen nieuw strategisch partnerschap aan

21 november 2023 – Sofico (Gent – BE, www.sofico.global), een wereldwijde koploper als leverancier van bedrijfskritische software voor de autofinancierings-, leasing-, fleet- en mobiliteitsindustrie, kondigt samen met haar huidige financiële partner Apheon een nieuw strategisch partnerschap aan met Astorg, een toonaangevende pan-Europese private equity-onderneming. Dit partnerschap onderstreept Sofico’s toewijding aan haar klanten en team, waarbij Astorg actief de ontwikkelingsstrategie op lange termijn ondersteunt. Sofico’s strategie is gericht op duurzame groei, duurzame stabiliteit, innovatief leiderschap en grote betrokkenheid bij de klant.
Al meer dan drie decennia vertrouwen ’s werelds grootste bedrijven op het gebied van auto- en mobiliteitsdiensten op de softwareoplossingen van Sofico om om te gaan met het veranderende mobiliteitslandschap.
Astorg, opgericht in 1998, heeft een sterk palmares op het vlak van samenwerkingen met ondernemers en managementteams van wereldwijde, best-in-class bedrijven met hoofdkantoor in Europa of de VS. Daarbij biedt Astorg hen strategische begeleiding, governance en groeikapitaal.
Sofico ziet Astorg als meer dan alleen een investeerder; het is een strategische partner die de cultuur, waarden en missie van Sofico deelt en tegelijk diepgaande software-expertise biedt. Deze alliantie is stelt niet alleen de toekomst van het bedrijf veilig, maar moet ook de constante groei van het personeelsbestand blijven garanderen.
Alle aandeelhouders van Sofico – medeoprichters Gémar Hompes (CEO) en Piet Maes (CTO), het volledige managementteam en Apheon – blijven volledig (en financieel) betrokken bij deze volgende groeifase, samen met Astorg die een belang van 51% neemt. Samen streven alle partijen ernaar om de productontwikkeling te versnellen, het dienstenaanbod in de verschillende regio’s te verbeteren, het zakelijke bereik te vergroten en nieuwe klantsegmenten en markten aan te boren.
Gémar Hompes, CEO Sofico: “De interesse die een gerenommeerd bedrijf als Astorg toont in Sofico bewijst dat we streven naar uitmuntendheid, dat we vasthouden aan sterke bedrijfswaarden en dat onze gepassioneerde mensen een centrale rol vervullen. Door de jaren heen zijn het vertrouwen en de voortdurende steun van onze klanten een integraal onderdeel geweest van ons succes. Hen superieure producten en diensten leveren, blijft dan ook een van onze belangrijkste doelen.”
Piet Maes, CTO en Co-Founder bij Sofico: “We danken Apheon voor hun steun tijdens de voorbije jaren en kijken uit naar de volgende fase van onze gezamenlijke reis. Dit partnership is geen koerswijziging, maar een boost in momentum. Nu Astorg ons komt versterken, bereiden we ons voor op een toekomst waarin we blijven leiden, innoveren en benchmarks zetten in de auto- en mobiliteitssoftwaresector.”
Lionel de Posson, Managing Partner, en Charles-Hubert Le Baron, Partner, van Astorg Mid-Cap, voegden toe: “We zijn erg enthousiast om samen te werken met Sofico, haar zeer ondernemende managementteam en Apheon. Ambitie, leiderschap in innovatie voor haar klanten en een sterke nadruk op het koesteren van talent en teambetrokkenheid: ait zijn de pijlers van Sofico’s cultuur die we ook bij Astorg volledig omarmen. Als wereldwijde leider past Sofico perfect bij de investeringscriteria van Astorg en we staan te popelen om Sofico’s volgende evolutionaire fase te ondersteunen.”
Pieter Lambrecht, Partner bij Apheon: “Het was een voorrecht om Gémar, Piet en Sofico’s uitstekende team de afgelopen jaren te ondersteunen in hun groeitraject. Een gelijkgestemde aandeelhouder verwelkomen, versterkt onze collectieve ambitie. Het succes van Sofico is altijd gebaseerd op een diepgewortelde toewijding aan waarden, innovatie en, het allerbelangrijkste, klanten. Samen met Sofico’s managementteam en Astorg willen we nieuwe mijlpalen bereiken en Sofico’s succes verder uitbouwen. ”
De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties.

Over Sofico
Sofico is een wereldwijd toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software voor de automotive finance-, leasing-, fleet- en mobiliteitsindustrie. De toonaangevende bedrijven in deze sectoren rekenen op de expertise en technologie van Sofico. Sofico helpt hen om innovatieve productconcepten om te zetten in gestroomlijnde bedrijfsprocessen en boeiende customer journeys. Begonnen als een Belgische start-up met een duidelijke visie en met intussen 35 jaar ervaring, telt Sofico nu 14 kantoren op 4 continenten, en stelt het meer dan 500 experten te werk. Sofico zal naar verwachting meer dan 80 miljoen euro aan inkomsten genereren in 2023. Voortdurende investeringen in mensen, innovatie en toonaangevende technologie vormen de basis voor de voortdurende groei en het aanhoudende succes.
Ga voor meer informatie naar www.sofico.global
Over Astorg
Astorg is een Europese participatiemaatschappij met meer dan €21 miljard aan vermogen onder beheer. Astorg werkt samen met ondernemers en managementteams om marktleidende, wereldwijde bedrijven over te nemen die voornamelijk hun hoofdkantoor in Europa hebben en biedt hen de strategische begeleiding, het bestuur en het kapitaal dat ze nodig hebben om hun groeidoelstellingen te bereiken. Astorg heeft een uitgesproken ondernemerscultuur, een langetermijnvisie voor aandeelhouders en een slank besluitvormingsorgaan en beschikt over waardevolle sectorexpertise in de gezondheidszorg, software en technologie, zakelijke dienstverlening en op technologie gebaseerde industriële bedrijven. Astorg heeft kantoren in Londen, Parijs, New York, Frankfurt, Milaan en Luxemburg. Volg Astorg op LinkedIn.
Ga voor meer informatie naar https://www.astorg.com
Over Apheon
Apheon is een pan-Europese investeringsmaatschappij in private equity voor het middensegment van de markt die ~€ 2,7 miljard aan activa beheert van selecte internationale institutionele investeerders en families. Apheon wordt gekenmerkt door zijn partnerschapsbenadering, waarbij “geduldig en vriendelijk kapitaal” en industriële knowhow wordt verstrekt aan ondernemers en managementteams om hun bedrijven voor te bereiden op de toekomst. Apheon werkt samen met toonaangevende bedrijven met een duurzame, concurrerende positie in aantrekkelijke nichesectoren, die hun hoofdkwartier hebben in de Benelux, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland, met een constante nadruk op de ontwikkeling van hun milieu-, sociale en governance-traject (“ESG”) tijdens de investeringsperiode. Door zijn pan-Europese aanwezigheid fungeert het bedrijf als toegangspoort tot Europa voor bedrijven in het middensegment van de markt. Sinds de oprichting in 2005 heeft Apheon meer dan €3,2 miljard aan kapitaal opgehaald, geïnvesteerd in 36 bedrijven in heel Europa en ~160 add-on overnames afgerond voor een totale transactiewaarde van meer dan €6,5 miljard. De huidige portefeuille van Apheon bestaat uit 20 bedrijven in de doelsectoren, met een omzet van ~€3,0 miljard en 21.000 werknemers. Apheon wordt geadviseerd door Apheon Advisors, dat kantoren heeft in Brussel, Milaan, Madrid, Parijs, München en Amsterdam.

Ga voor meer informatie naar https://www.apheon.com/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht