Industry Wire

Televisie kijken via Smart TV vooral populair met glasvezelaansluiting

Televisie kijken via een Smart TV is populairder onder glasvezelgebruikers dan onder Nederlanders met een andere breedbandverbinding. Vier op de tien Nederlanders met een glasvezelverbinding gebruikt de connectie voor deze vorm van televisie kijken, tegenover nog geen kwart van de respondenten met een kabel- of ADSL-verbinding.

Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Reggefiber naar het gebruik van internetverbindingen. Met een Smart TV kunnen consumenten direct gebruik maken van online functies zoals app’s om te kunnen Skypen, sociale netwerken te raadplegen en programma’s en films te bekijken via Netflix. Bij het online (terug)kijken van programma’s en films via bijvoorbeeld een laptop is er geen verschil in populariteit te zien tussen glasvezel- en niet-glasvezelgebruikers.

Beide groepen gebruiken hun internetverbinding het meest voor surfen, het sturen van bestanden en bijhouden van social media. Glasvezelgebruikers zijn echter actiever in het streamen van films en muziek en het downloaden van spellen. In het algemeen wordt de internetverbinding door Nederlanders maar weinig gebruikt voor videobellen, chatten en gamen, waardoor gebruikers niet alle capaciteiten van hun verbinding benutten.

Ewoud Overduin, Manager Sales en Marketing bij Reggefiber: “De hoeveelheid data die in Nederland via internetverbindingen wordt uitgewisseld is enorm en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Er komen steeds meer apparaten in huis die, vaak zelfs tegelijk, gebruik maken van internet. Een glasvezelverbinding beschikt over een hoge bandbreedte waardoor een grote hoeveelheid data snel kan worden verstuurd, ongeacht het aantal apparaten dat van de verbinding gebruik maakt. Een concreet voorbeeld hiervan is het onderzoeksresultaat dat driekwart van de Nederlanders die zijn overgestapt op een glasvezelverbinding, aangeven dat de beeldkwaliteit verbeterd is.”

Over Reggefiber
Reggefiber heeft de ambitie zoveel mogelijk huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Sinds de oprichting in 2005 richt Reggefiber zich op de aanleg en het beheer van een open glasvezelnetwerk. Reggefiber is in meer dan 200 gemeenten actief en op dit moment zijn ruim 1,6 miljoen huishoudens in Nederland aangesloten op het netwerk van de toekomst, dat zich iedere dag verder uitbreidt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht