Industry Wire

Geplaatst door Vakantieadressen.nl

Vakantieadressen.nl brengt groepsvakantie-trends zomer 2021 in beeld

Op 10 juli start de Nederlandse zomervakantie. Volgens het NBTC-NIPO trekken in deze periode jaarlijks ruim 7,2 miljoen mensen erop uit in binnen en buitenland. Een enquête van Vakantieadressen.nl, onder ruim 500 potentiële groepsvakantie-boekers, geeft inzicht in de Nederlandse vakantietrends van groepen in 2021.

Vakantieadressen.nl zet zich actief in om trends en ontwikkelingen in de groepenmarkt in beeld te brengen. ‘’We verkrijgen deze informatie over ons marktsegment uit enquêtes onder bezoekers van onze website en door middel van gegenereerde boekingsstatistieken’’ – Ton Grooters, CEO. ‘’Diverse interessante resultaten geven een inzicht in wat verhuurders van groepsaccommodaties deze zomer kunnen verwachten.’’

Binnen de landsgrenzen
Ruim 73% van de potentiële groepsvakantie-boekers geeft aan binnen de landsgrenzen te blijven in de zomer van 2021. Het lijkt erop dat, vergelijkbaar met de situatie in 2020, een groot deel van de Nederlanders kiest voor zekerheid. Slechts 8% durft een uitstapje over de grens aan. Met name de vermoedelijk blijvende beperking van groepsgroottes in het buitenland, wordt door vakantiegasten aangedragen als argument om binnen de landsgrenzen te blijven.

Het familieweekend wint terrein
Het familieweekend is uitzonderlijk populair. 53% van de potentiële boekers geeft aan dit jaar samen te willen komen met een groep familieleden. Een geliefde doelgroep bij accommodatie-eigenaren, met niet alleen een interessante mix van verschillende leeftijden, maar ook een aantrekkelijke besteding. Bij een familieweekend wordt veelal gezocht naar een ruim aantal slaap- en badkamers, wellness-faciliteiten en een comfortabel terras. Accommodatie-eigenaren spelen slim in op de vraag uit de markt door faciliteiten voor alle leeftijdsgroepen te bieden, van Finse sauna’s tot speelhoeken voor de kinderen.

Een groei in groepsgroottes
Ruim 40% geeft aan de intentie te hebben om met een groep van 11 tot 20 personen een vakantie te plannen. Met name het percentage dat wenst te boeken met méér dan 20 personen is de afgelopen maanden gestegen . De groepsaantallen onder de 11 personen behouden een stabiele populariteit. Hoopgevende getallen voor eigenaren van grote accommodaties. ‘’We zijn blij te zien dat de markt weer enigszins aantrekt, maar de groepsgroottes liggen nog ver beneden de aantallen die we in en vóór 2019 mochten verwelkomen’’ – aldus één van de aangesloten eigenaren.

Flexibiliteit
De meest gestelde vraag op het platform van Vakantieadressen.nl richt zich op het annuleringsbeleid. Grooters: ‘’Het vraagt veel flexibiliteit van verhuurders om, aan de hand van actuele maatregelen, een passend beleid op te stellen. Veel ondernemers verkeren in een financieel lastige situatie en doen er toch alles aan om de vakantiegast tegemoet te komen. Dat siert hen en draagt bij aan het behouden van de sterke reputatie van de groepenmarkt’’.

 

Over Vakantieadressen.nl
Vakantieadressen.nl biedt met 650 aangesloten vakantiehuizen – niet gelegen op een vakantiepark – het meest uitgebreide overzicht van groepsaccommodaties in Nederland. Het platform richt zich op accommodaties van particuliere eigenaren gelegen op de meest bijzondere plekken in Nederland. In een onderzoek van de Stichting Groepsaccommodaties Nederland (maart 2019) wordt Vakantieadressen.nl genoemd als de ‘belangrijkste boekingswebsite’ voor deze branche.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht