Industry Wire

Geplaatst door MCS

Veelbelovende MCS Industrial IoT Protocol Gateway ontgrendelt nieuwe mogelijkheden voor een draadloze Industry 4.0

Met de nieuweMCS Industrial IoT (IIoT) Protocol Gatewayworden draadloze IoT-toepassingen eenvoudig geﭰlementeerd in (bestaande) gebouwbeheersystemen (GBS) of industri묥 PLC’s. Hierdoor kunnen onder andere system integrators en installateurs direct aan de slag met IoT voor bijvoorbeeld Smart Building of Industry 4.0 toepassingen.
Deze geavanceerde gateway maakt gebruik van veelvoorkomende industriële protocollen als BACnet, Modbus, OPC UA en Siemens S7 in combinatie met IoT-protocollen zoals MQTT, LoRa en generieke API’s naar AWS en Azure. Hierdoor biedt de IIoT Protocol Gateway krachtige connectiviteit en flexibiliteit voor het beheer van draadloze IoT-devices in industri묥 omgevingen. Deze gateway borduurt voort op de bewezen techniek van de eerder ge﮴roduceerdeMCS LoRa-2-GBS Gateway.
Effici뮴e en betrouwbare communicatie tussen systemen
De IIoT Protocol Gateway stelt system integrators en gebruikers in gebouwbeheer en industriële automatisering in staat om efficiënte en betrouwbaar gegevens uit te wisselen tussen verschillende systemen.
Protocol conversie is namelijk een belangrijke bouwsteen van IoT. Dit omdat het alle onderdelen van de oplossing naadloos met elkaar laat communiceren. Het zorgt ervoor dat alle componenten zoals sensoren, gateways en analyseplatformen dezelfde ‘taal’ spreken. Alleen op deze manier krijgen gebruikers betrouwbare en analyseerbare data om processen te optimaliseren.
Krachtige processor voor Node-RED toepassingen
E鮠van de krachtigste kenmerken van de MCS Industrial IoT Protocol Gateway is het gebruik van Node-RED. Deze visuele programmeertool maakt het eenvoudig om complexe IoT-workflows te creëren en te beheren. Indien nodig, voeg je hiermee snel een eigen toepassing of protocol toe.

Profiteren van voordelen draadloos LoRa in bestaand systeem
Door het toevoegen vandraadloze LoRa-sensorenaan een GBS of PLC genieten gebruikers van alle voordelen van batterij gevoede sensoren voor hun industri묥 automatiseringsoplossing. Zo hoeft er geen bekabelde infrastructuur aangelegd te worden. Dit is een voordeel voor locaties waar bekabelen geen optie is, zoals monumentale panden of gebouwen met een bestaande infrastructuur. De LoRa-sensoren kunnen worden uitgelezen, maar ook worden aangestuurd. Zo kan een PLC draadloos een klepstand laten instellen via LoRa. De MCS IIoT Protocol Gateway kan 500 sensoren en 5000 datapunten aan.
De batterijen van draadloze sensoren hebben een lange levensduur. Hierdoor zijn deze sensoren heel duurzaam in gebruik.
Vijf technieken komen samen in 驮 slimme gateway
De MCS IIoT Protocol Gateway combineert vijf verschillende technieken. Zo fungeert hij als LoRaWAN server waardoor gebruikers eenvoudig een Private LoRa-netwerk opzetten. Daarnaast verzorgt de gateway de payload conversie van de sensoren. Gebruikers hebben zo geen maandelijkse kosten voor een externe payload conversie server.
Onder andere het BACnet IP, MQTT en LoRa protocol is standaard ge﮴egreerd in de gateway. Node-RED opent veel mogelijkheden om diverse protocollen eenvoudig te koppelen aan IoT-platformen en andere systemen. Optioneel kunnen gebruikers kiezen voor Secure VPN. Hiermee krijgen zij veilig op afstand toegang tot hun IIoT Protocol Gateway en/of het achterliggende GBS/PLC.
Over MCS
Complexe techniek simpel maken. Dat is onze missie. Zo kan iedereen zorgeloos gebruik maken van innovatieve IoT-oplossingen. En maken we sinds onze oprichting in 1997 het dagelijks werk en leven van mensen makkelijker, veiliger en duurzamer.
Dat doen wij door samen te werken met zorgvuldig gekozen partners. Wij ondersteunen hen in het opzetten en leveren van succesvolle Managed IoT-oplossingen en veilige Private netwerken. Op die manier wordt onze jarenlange vakkennis verbonden met de kennis van partners in veel verschillende sectoren. Ook bieden wij de benodigde hardware en softwarecomponenten voor deze netwerken.
www.mcs-nl.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht