Industry Wire

Geplaatst door Vertiv

Vertiv komt met geavanceerd UPS-systeem tegemoet aan de vraag naar AI-toepassingen met hoge capaciteit, hoge beschikbaarheid en hoog vermogen

Vertiv™ Trinergy™ is ook verkrijgbaar als onderdeel van de nieuwe oplossing Vertiv™ PowerNexus

Breda – De wereldwijde energiebehoefte van datacenters zal naar verwachting zijn verdubbeld in 2026. Dit is voornamelijk het gevolg van de toegenomen rekenkracht en koeling die noodzakelijk zijn voor AI- en high performance computing (HPC)-toepassingen . Het is daarom cruciaal voor organisaties om te beschikken over een robuuste noodstroomvoorziening die de continue beschikbaarheid waarborgt van GPU’s en CPU’s die AI-workloads verwerken. Om deze uitdagingen aan te gaan, introduceert Vertiv (NYSE: VRT), wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, twee nieuwe oplossingen die wereldwijd verkrijgbaar zijn:
Vertiv™ Trinergy™ is een uninterruptible power supply (UPS)-systeem dat speciaal is ontwikkeld voor het opvangen van de wisselende belasting van datacenters. Het systeem wordt geleverd in modellen met een vermogen van 1.500, 2.000 of 2.500 kVA.
Vertiv™ PowerNexus is een geïntegreerde oplossing die voor ruimtebesparing zorgt dankzij een hechte koppeling van het UPS-systeem en de schakelapparatuur.
Betrouwbaar, veerkrachtig en efficiënt
Vertiv Trinergy biedt volgens interne berekeningen van Vertiv meer dan de verwachte beschikbaarheid van de energieketen van Tier IV-datacenters. Volgens de prognose bedraagt de uptime 99,9999998 procent ten opzichte van 99,9994 procent. Dit komt neer op 30 seconden aan downtime in 10 jaar tijd voor Vertiv Trinergy ten opzichte van de 8 uur gedurende 10 jaar die voor de energieketen van Tier IV-datacenters wordt verwacht. Het systeem vergroot de veerkracht dankzij een configuratie met een langere back-uptijd, een innovatief zelfisolerend kernontwerp en een modulaire architectuur met fysiek gescheiden kernmodules met een vermogen van 500 kW. Elke kernmodule omvat de componenten van een online UPS-systeem: een omvormer, gelijkrichter, booster/oplader en speciale, van elkaar gescheiden besturingselementen. Dit zorgt ervoor dat elke kernmodule onafhankelijk en betrouwbaar kan functioneren en ook tijdens onderhoudswerkzaamheden ononderbroken vermogen blijft leveren.

“Stroomvoorziening met hoge capaciteit in een uiterst betrouwbaar systeemontwerp is essentieel voor data-intensieve AI- en HPC-toepassingen”, zegt Kyle Keeper, senior vice president van de global business unit Power Management bij Vertiv. “Vertiv™ Trinergy™ UPS is gebaseerd op ruim veertig jaar innovatie en biedt de veerkracht die nodig is om AI-workloads te ondersteunen. Het systeem biedt de flexibiliteit die nodig is om zich aan te passen aan diverse AI-toepassingen en kan naadloos geïntegreerd worden met verschillende primaire- en back-up stroombronnen, lithium-ionbatterijen, nikkel-zink batterijen en alternatieve gedistribueerde energiebronnen. Denk hierbij aan brandstofcellen en battery energy storage systems (BESS) met een lange werkduur.”

Lagere onderhoudskosten dankzij een ruimtebesparend ontwerp
Vertiv Trinergy maakt het mogelijk de UPS-architectuur modulair op te bouwen. Bouwstenen kunnen worden gecombineerd om aan de verschillende implementatietypes te voldoen, waardoor aanzienlijke ruimtebesparing wordt gerealiseerd dankzij de compacte afmetingen. Vertiv Trinergy stroomlijnt de vermogensverdeling via één enkel aansluitpunt. Dit vermindert de noodzaak om gebruik te maken van een grote hoeveelheid kabels, flenzen, buskanalen en schakelverbindingen voor UPS-outputs.

Vertiv Trinergy kan worden geïntegreerd met Vertiv™ PowerBoard Switchgear als onderdeel van de nieuwe oplossing Vertiv™ PowerNexus. Hierbij is sprake van een hechte koppeling tot één blok dat door interne rails wordt verbonden. Door deze integratie heb je minder kabelmateriaal nodig en ben je minder tijd en arbeidskosten kwijt aan de installatie. Vertiv PowerNexus is ook verkrijgbaar als geïntegreerde oplossing voor gebruik op locatie in de vorm van een power skid of geïntegreerd in een behuizing, zodat je als organisatie aan specifieke locatiebehoeften kunt voldoen. De Vertiv PowerNexus wordt in de fabriek geïntegreerd, wat installatietijd op locatie bespaart. Het geïntegreerde Vertiv™ EPMS (energy and power monitoring system) met onboard energiemonitoring maakt het systeem veiliger, betrouwbaarder en direct inzetbaar door de zichtbaarheid te vergroten en het aantal onderlinge verbindingen te verminderen.

De UPS kan worden ondersteund door het Vertiv project en lifecycle services portfolio, dat een nieuwe reeks data enabled services omvat, waaronder Vertiv LIFE advanced incident management en condition-based maintenance analytics en health scores.

Dynamisch vermogen en energiebesparing
Vertiv™ Trinergy™ biedt dubbele conversie met een uitmuntende efficiëntie tot maar liefst 97,1%. Dit wordt verder opgevoerd tot 99% met de Dynamic Online-modus. Hierdoor verminderen de bedrijfskosten en energieverspilling. Dit draagt bij aan een forse reductie van het energieverbruik van het koelsysteem, waardoor organisaties lagere totale eigendomskosten en een snelle terugverdientijd realiseren.

Het UPS-systeem kan voor meer energiebesparing, kostenbesparingen en omzet zorgen door gebruik te maken van de functie Dynamic Grid Support. Deze stelt het systeem in staat om deel te nemen aan diensten voor energiebeheer en andere beschikbare netdiensten.

Dankzij de verbeterde continue boosterfunctie is de UPS in staat om gedurende onbepaalde tijd op een bron van gelijkstroom te draaien, zelfs bij maximale belasting. Het systeem is daarnaast compatibel met Vertiv™ DynaFlex BESS, waarmee alternatieve energiebronnen kunnen worden gebruikt voor back-up of primaire stroom als onderdeel van een bring your own power (BYOP)-strategie. Het vervangen van dieselgeneratoren als noodstroomvoorziening kan bijdragen aan een lagere gemiddelde hersteltijd (MTTR) en het verlagen van de CO2-uitstoot.

Ga voor meer informatie over het UPS-systeem Vertiv™ Trinergy™, Vertiv™ PowerNexus, Vertiv™ Services en andere oplossingen voor de ondersteuning van AI en HPC naar Vertiv.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht