Industry Wire

Geplaatst door Podimo

YouTube-formatie Bankzitters lanceert podcast

Wat krijg je als je vijf mannen aan tafel zet die, naar eigen zeggen, overal verstand van hebben? Volgens de heren zelf de leukste podcast van Nederland. In ‘Achter de Schermen’ bespreken de Bankzitters alle drama uit showbizz Nederland, andere actualiteiten en hun persoonlijke levens. Geen onderwerp wordt gemeden en elke kans om elkaar af te zeiken wordt met beide handen aangegrepen.

Bankzitters: “Toen wij benaderd werden door Podimo met de vraag of we onze gesprekken in een podcastvorm wilden gieten op hun platform, hoefden we niet lang na te denken. Een perfecte omgeving om al onze meningen te ventileren, onze ervaringen uit het vak te delen maar toch voornamelijk elke kans zullen aangrijpen om elkaar belachelijk te maken. Die was bij deze gevonden!”

De eerste aflevering is vanaf vandaag te beluisteren op zowel Podimo als de open RSS. Vanaf 1 februari komt de podcast uitsluitend op Podimo. Een BN’er-special is vanaf vandaag exclusief op Podimo te horen.

Bio Bankzitters
De Bankzitters zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het Nederlandse YouTube landschap. Voor hun bijna 900.000 abonnees maken Raoul (29), Matthy (28), Robbie (25), Koen (25) en Milo (24) twee keer per week een video waarin de gekste onderwerpen voorbijkomen. Met meerdere hitnoteringen, twee uitverkochte eigen shows in de AFAS Live en een vierdubbele notering in de Top2000 timmeren de mannen ook muzikaal behoorlijk aan de weg. Het geheim van al deze successen? Echte vriendschap!

Over Podimo
Podimo is een premium abonnementsdienst voor audio- en video entertainment die originele, exclusieve en reclamevrije content aanbiedt. Daarnaast vind je al je favoriete podcasts van over de hele wereld via RSS feeds en een uitgebreide collectie aan audioboeken, allemaal in één app en tegen een betaalbare prijs.

Als full-service contentproductiehuis deelt Podimo belangrijke verhalen die gehoord moeten worden, met de wereld. Podimo werd in 2022 in Nederland geïntroduceerd en won direct de Innovatieprijs van de Online Radio Awards 2022.

Podimo deelt een deel van zijn inkomsten, via verschillende structuren, met alle makers, of ze nu exclusief zijn of op de open RSS staan. Zo kunnen podcastmakers zich volledig richten op hun vak. Daarnaast krijgt iedere gebruiker gecureerde content (afgestemd op individuele interesses), ontdekkingsfuncties, in-app video en een gebruiksvriendelijk ontwerp.

Abonnees van Podimo hebben exclusief toegang tot intrigerende namen en titels die nergens anders te beluisteren zijn. In Nederland heeft Podimo podcasts van prominente makers, zoals Jaap Reesema en Sander Schimmelpenninck, Monica Geuze en Kaj Gorgels, Anna Drijver en historica Anne-Goaitske Breteler, Dionne Slagter, Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth en Bas, Chris en Domien.

Podimo biedt content aan in de lokale taal en is momenteel beschikbaar in Nederland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Spanje, Finland en Latijns-Amerika. Binnenkort breidt Podimo ook verder uit naar verschillende andere landen. Podimo is te beluisteren via iOS en Android, iPad, Carplay en op de website, Podimo.nl. Meer informatie vind je op podimo.nl.

Podimo werd in 2019 vanuit Kopenhagen opgericht door Morten Strunge, Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse en Eva Lægdsgaard, en heeft momenteel meer dan 220 werknemers in 20+ verschillende landen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht