Youwe start B2B-detachering voor IT-personeel

Rotterdam, 1 augustus 2017 – Digital B2B Agency Youwe biedt per 1 augustus IT-personeel aan door middel van detachering en recruitment, onder de naam Youwe ConnectIT. Daarmee wordt een invulling gegeven aan de vraag naar IT-specialisten op B2B-gebied.

Omdat steeds meer bedrijven agile werken op hun IT-afdeling, moet de expertise van hun personeel hier ook op afgestemd zijn. Met name organisaties in de B2B-sector hebben hierin een uitdaging, omdat daar de focus steeds meer op digitaal komt te liggen. Rob Wiek, CEO van Youwe: ‘Met Youwe ConnectIT breiden we onze dienstverlening verder uit, door niet alleen de tools maar ook de gekwalificeerde en gedreven IT-professionals te verbinden aan bedrijven. We selecteren kandidaten die passen bij de eisen en wensen van onze opdrachtgevers.’

De juiste mensen aan de knoppen
De uitdaging voor B2B-bedrijven is met name om de juiste specialisten te vinden. Wiek: ‘Met alleen een e-commerce platform ben je er niet: je moet de juiste mensen aan de knoppen hebben. Onze toegevoegde waarde is het goed doorgronden van de organisatie, zodat we de juiste kandidaat kunnen selecteren op basis van kennis, kunde en persoonlijke motivatie. Daarnaast kijken wij scherp of de kandidaat past binnen de bedrijfscultuur van onze klant.’

Over Youwe
Youwe is een full service digital B2B agency. Met de 120 beste developers, designers, data-gedreven marketeers en strategen werkt Youwe al 17 jaar aan het internationale online succes van klanten als Unipart Group. Dat maakt hen een van de meest toonaangevende B2B internetbureaus van Nederland. Een bureau met vestigingen in Rotterdam (HQ), Amsterdam, Groningen, Londen en Kiev. Youwe opereert binnen het speelveld van digitale transformaties, intelligente multi-channel commerce platforms, klant-, kennis- en dealerportals tot aan productinformatiemanagement-systemen, digital marketing en staffing.

1 Reactie

Ik merk een snel groeiende trend naar agile teams op locatie en het devops model. Het samenstellen van een goed team is het aller belangrijkste. Als je de onboarding van je team goed verzorgd en je besteed aandacht aan goede selectie (en bent ook niet bang veranderingen aan te brengen op het moment dat je merkt dat het niet goed werkt), kun je veel efficienter en effectiever werken.

Neem gerust eens contact met me op als je eens over dit onderwerp wilt sparren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug