Industry Wire

Geplaatst door ZAMRO

ZAMRO genomineerd voor Shopping Award 2018 ‘Beste B2B webshop’

Amsterdam, 16 maart 2018 – Op 29 maart vindt het jaarlijkse Shopping Awards Gala plaats in Huis ter Duin in Noordwijk. Online technische groothandel Zamro is deze editie genomineerd als ‘Beste B2B webshop 2018’. Elk jaar worden de prestigieuze en zeer gewilde vak- en publieksprijzen uitgereikt aan de beste webshops van Nederland.

Het inmiddels bijna 80 collega’s tellende team van Zamro is -na het winnen van de Shopping Award voor Beste Starter vorig jaar- trots op deze nominatie voor Beste B2B webshop. Hoewel Zamro zich realiseert dat ze het op 29 maart moet opnemen tegen twee geduchte andere genomineerden, heeft Eric Croon, CCO en een van de oprichters van Zamro, alle vertrouwen: “Wij hebben in een traditionele doelgroep van technische vakmannen gezorgd voor een ommekeer. Er wordt inmiddels massaal online besteld en Zamro biedt duidelijk een alternatief op de voorheen veel gebruikte fysieke catalogi. Wij zijn qua innovaties de frisse wind binnen de B2B webshops en zetten met grote snelheid diverse noviteiten en tools op e-commerce-gebied in om het leven van de technische vakman zo makkelijk mogelijk te maken. En met succes; de omzetcijfers verdubbelen per kwartaal en door de grote hoeveelheid data waar we over beschikken door deze groei, perfectioneren we dagelijks ons guided search principe.”

Zamro evenaart qua conversieratio de bekende consumentenwebshops. Dat komt onder meer door een grote mate van transparantie tijdens het aankoopproces en het feit dat men zonder registratie kan bestellen. Maar ook doordat gereedschappen en technische onderdelen in de meeste gevallen de volgende dag al in huis zijn én er productspecialisten klaar staan voor vraag en antwoord. “Aan ons de taak de jury te overtuigen van onze grote stappen voorwaarts dit jaar!” aldus Croon.

Over Zamro
Zamro is dé online groothandel die de technische vakman helpt het juiste gereedschap of technische onderdeel te vinden voor elke toepassing. De webshop biedt 550.000 kwaliteitsproducten van 700 topmerken, van O-ring tot werkbank. Met makkelijke vindbaarheid van producten, een goede, transparante prijs en bezorging op maat wil Zamro het leven van de technische professionals makkelijker maken. Klanten zijn technische professionals in het MKB in onder meer de metaalsector en in machineonderhoud en -installatie. Zamro is in 2016 opgericht door Floris jan Cuypers en Eric Croon en het hoofdkantoor is gevestigd aan de Oosterdokstraat in Amsterdam. Inmiddels werken er ruim 60 medewerkers bij Zamro en is de start-up ook actief in België en Duitsland.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht