Industry Wire

Geplaatst door Evean

Zorgorganisatie Evean winnaar 2015 in thuiszorgbranche

ROTTERDAM, 20150831 — Zorgorganisatie Evean is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de thuiszorgbranche. Evean heeft zich volgens de Nominatiecommissie in de loop van de jaren ontwikkeld tot een toonaangevende zorgorganisatie met een zeer sterke positionering in haar werkgebied.

Evean bestaat sinds 1 januari 2001, na de samenvoeging van Zorg Zaanland en Zorg en Wonen Zaanstreek/Waterland . Haar hoofdkantoor is gevestigd in Purmerend. Evean beschikt over circa 4.100 medewerkers en is actief in Noord-Holland.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Evean een van de leidende en meest innovatieve zorgzorginstellingen, met een zeer breed assortiment aan diensten. Naast gangbare verpleging en verzorging (thuis) biedt zij onder meer specialistische zorg (voor diabetes, eczeem, incontinentie, reuma, stoma etc.), een prikservice, nachtzorg, acute hulp, respijtzorg (om mantelzorgers tijdelijk te verlichten), personenalarmering, ergotherapie en palliatieve zorg. Ook maakt Evean gebruik van innovatieve zaken zoals iPads om contact tussen klant en hulpverlener te bewerkstelligen, een elektronische medicijndispenser (Medido), of een heupapp waarmee mensen zo goed mogelijk voorbereid hun operatie ingaan.

Slimme innovatie
De jury prijst met name haar prestaties op het gebied van de thuiszorg, waar zij – door slimme innovatie en continue doorontwikkeling – haar dienstenassortiment uitstekend heeft toegesneden op de wensen van de cliënten. Dit stelt hen in staat hun eigen manier van leven zoveel mogelijk te behouden. ‘Een voorbeeld van die innovatieve diensten is de Thuispluskoffer, gevuld met allerlei tijdelijke oplossingen zoals een bedmat met sensor, een rookmelder en een mobiel personenalarmeringssysteem. Hierdoor worden mensen ondersteund in hun zelfredzaamheid en wordt hun afhankelijkheid van zorg uitgesteld. Of denk aan Beeldzorg, waarmee cliënten via een iPad eenvoudig beeldcontact kunnen leggen met een verpleegkundige of hulpverlener’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘Evean werkt nauw samen met alle denkbare partijen als gemeentelijke diensten, huisartsen, verzekeraars en specialisten en is een duidelijke partner in de zorgketen. Veelal is er sprake van maatwerk, en dan komt het erop aan dat je je goed verdiept in de wensen van de klant om samen een optimale oplossing te bedenken. Dat is nu net waar Evean goed in is. Ergo: een duidelijke winnaar in haar branche!’

Meer informatie: http://www.evean.nl/

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht