Industry Wire

Geplaatst door Improve

Zorgplatform Improve geeft de regie terug aan arts en patiënt

Op de ICT & Zorg beurs 2018 van 17 tot en met 19 april in de Jaarbeurs in Utrecht zal het Improve Designer platform worden gelanceerd voor zorgprofessionals. Via de app (Improve) kunnen patiënten en zorgprofessionals voorafgaand aan het consult via de Ipad of mobiele telefoon gegevens uitwisselen, zodat dat niet meer in het consult zelf hoeft te gebeuren. Uniek aan Improve is dat niemand de gegevens kan inzien, behalve de patiënt en de behandelend arts. Zorgprofessionals pakken met behulp van dit betrouwbare platform de regie terug, en kunnen zich weer richten op op hun vak: het bieden van kwalitatief goede zorg.

Herkent u dit: u bent in de spreekkamer van een arts en het beeldscherm krijgt meer aandacht dan uzelf? Tegelijkertijd moet uw arts in te weinig tijd te veel vragen beantwoorden. Jullie zouden allebei in die schaarse minuten liever een goed gesprek hebben, om samen de beste zorgroute te kunnen bepalen, maar daar is geen tijd voor. De benodigde informatie moet alleen wel op een vertrouwelijke manier worden uitgewisseld. Hoe kan dit beter? Helaas is het uitwisselen van digitale informatie tegenwoordig een hele uitdaging. De vele datalekken en het recente Facebook schandaal laat zien dat privacy in de spreekkamer vanzelfsprekend is, maar dat dit digitaal totaal niet zo is.

Elkaar weer in de ogen kunnen kijken

Zorgleverancier Open HealthHub heeft met Improve een uniek en mobiel platform ontwikkeld waarbij de veiligheid van digitale informatie centraal staat en welke voldoet aan de nieuwe strenge privacywetgeving (AVG). De patiëntgegevens worden door de patiënt zelf ingevoerd, wat zorgt voor gemak en een hoge respons. Een ander voordeel is dat patiënten het gesprek rustig thuis kunnen voorbereiden en de behandelopties alvast kunnen bekijken. Ook kan de kwaliteit van een behandeling achteraf veel eenvoudiger worden gemeten dan voorheen. Kortom: het platform faciliteert efficiëntie en kwaliteit:  alle relevante gegevens zijn vooraf bekend waardoor patiënt en behandelaar aandacht hebben voor elkaar in plaats van voor het proces.

Marco Woesthuis (CEO en medeoprichter) is een voormalig arts: “Zorgprofessionals weten als geen ander welke vragen gesteld moeten worden en welke informatie voor patiënten relevant is. Het lijkt logisch om patiënten thuis al zaken te laten voorbereiden, maar hoe doe je dat op een veilige en eenvoudige manier? Zorgprofessionals hebben weinig tijd en energie om dat uit te zoeken, en het is ook niet wat ze het liefst doen.”

Veiligheid op hoogste niveau (End-to-End encryptie)

Veiligheid staat centraal bij Improve. De technologie die de veiligheid waarborgt wordt end-to-end encryptie genoemd. Met end-to-end encryptie kunnen alleen de verzender en de ontvanger van het bericht lezen en niemand anders. “Zelfs onze IT’s hebben geen inzage en kunnen onmogelijk het bericht tussen zorgprofessional en patiënt lezen” aldus Martijn Verhoeven (CTO en medeoprichter) van Open HealthHub.

Met de nieuwe Improve Designer kunnen zorgprofessionals op een laagdrempelige manier zelf bepalen welke informatie ze willen ontvangen van de patiënt en dat op een digitaal veilige manier doen. Voorbeelden zijn vragenlijsten voor kwaliteitsmetingen (PROMs), patiëntenvoorlichting, thuismetingen met slimme devices en zorgpaden. In de bibliotheek van het platform staan alle belangrijke vragenlijsten en zorgtrajecten alvast klaar. Op deze wijze pakken de zorgprofessionals weer zelf de regie.

Vanaf vandaag kan elke zorgprofessional met het laagdrempelige platform kennismaken. Via de website www.openhealthhub.com kunnen zorgprofessionals Improve Designer kosteloos uitproberen. Improve draait al in meerdere ziekenhuizen en klinieken, gebruikers zijn erg positief:

Met behulp van Improve Designer kon ik zelf een mobiel zorgprogramma samenstellen voor mijn wetenschappelijke studie. Voor mij is het een must dat patiëntgegevens via de app end-to-end encrypted en veilig zijn.” aldus Ayla Turan, arts onderzoeker Radboudumc.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht