Industry Wire

Geplaatst door Zyxel

Zyxel vernieuwt Nebula cloudplatform en ondersteunt zes nieuwe accesspoints

Hoofddorp, 25 juni 2019 — Zyxel introduceert de nieuwste versie van Nebula, de netwerkoplossing waarmee bedrijven het volledige potentieel van de cloud kunnen benutten. De clouddienst biedt een aantal verbeterde functies en ondersteunt steeds meer compatibele apparaten, waarmee het zich blijft onderscheiden in een steeds competitievere markt.
 
Bij Zyxel staat klantgerichtheid centraal en het bedrijf zorgt er altijd voor dat klanten over de meest geavanceerde technologie kunnen beschikken. Het team van Nebula heeft er daarom een prioriteit van gemaakt om de omvangrijke toolbox van deze clouddienst verder te verfijnen en uit te breiden.
In deze release worden de volgende nieuwe functies geïntroduceerd:
  • Wireless health monitor voor het automatisch analyseren en optimaliseren van de prestaties van accesspoints. (1)
  • Facebook WiFi voor bedrijven die de social media portal willen gebruiken om hun gastgebruikers te verbinden en om marketingkansen te vergroten. (2)
De wireless health monitor van Nebula gaat verder dan het concurrerende aanbod, dat zich doorgaans beperkt tot het samenvatten van de prestaties van accesspoints.“Beheerders informeren dat een AP het moeilijk heeft kan nuttig zijn, maar lost het onderliggende probleem niet op. Daarin schieten sommige concurrerende clouddiensten tekort,” zegt Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. “De monitoring-functie van Nebula werkt achter de schermen om slecht presterende AP’s te identificeren en te optimaliseren, wat bedrijven tijd en geld bespaart.”
De voordelen houden daar niet op. De integratie van Facebook WiFi in de opties van de captive portalvan Nebula geeft grote en kleine bedrijven een scala aan krachtige analyse- en marketingtools. En doordat gasten met hun bestaande social media-informatie verbinding kunnen maken, hoeven ze niet meer door het pand te dolen op zoek naar het wifi-wachtwoord.
Grote netwerkfamilie
Zyxel heeft het Nebula-portfolio opnieuw uitgebreid. Zo zijn zes accesspoints uit de WAC6100- en WAC6500-serie (3) toegevoegd, waaronder buitenmodellen van de laatste. Daarmee is de Nebula-cloudfamilie inmiddels uitgegroeid tot 34 apparaten. Elk van de NebulaFlex Pro AP’s wordt geleverd met een jaarabonnement op de Professional Pack licentie. Zowel nieuwe als bestaande gebruikers krijgen daardoor veel meer dan enkel een voorproefje van alle voordelen die Nebula te bieden heeft.
“De éénjarige licentie is een geweldige kans om het volledige aanbod van Zyxel’s cloud-diensten te leren kennen en waarderen,” aldus Van der Putten. “Voor degenen die al gebruik maken van deze AP’s – of een NebulaFlex Pro-apparaat – is de gratis upgrade een extra bonus.”
De AP’s zijn uitgerust met tri-mode managementfunctionaliteit, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om tussen standalone, controller-managed en Nebula cloud-managed modes te schakelen.
Er zijn nog veel meer functies voor Zyxel Nebula in ontwikkeling en updates op komst, wat de clouddienst een onmisbare netwerkoplossing maakt voor bedrijven die de grenzeloze mogelijkheden van de cloud willen ervaren.
Voor meer informatie over Zyxel Nebula kunt u terecht op de website:
https://www.zyxel.com/nebula
Ervaar de Nebula in real time via de Zyxel Nebula landingspagina:
https://nebula.zyxel.com
_________________________________________________________________________________
[1] Alleen beschikbaar voor volgende apparaten met een Professional Pack licentie: NWA1123-AC HD, NWA1302-AC, NWA5123-AC HD, WAC6303D-S.
[2] Alleen beschikbaar met een Professional Pack licentie.
[3] WAC6103D-I, WAC6502D-E, WAC6502D-S, WAC6503D-S, WAC6552D-S, en WAC6553D-E.
### EINDE ###
Over Zyxel
Zyxel Communications BV is al ruim 30 jaar ontwikkelaar en wereldwijd leverancier van een compleet netwerkportfolio voor telco’s en serviceproviders, zakelijke gebruikers en consumenten. Met een focus op innovatie en door de klant centraal te stellen, verbindt het bedrijf mensen via het internet met oplossingen die informatie-uitwisseling versnellen en de productiviteit van mensen en organisaties verhogen. Het bedrijf loopt voor met innovaties, zoals Metro Ethernet Networking (MAN) en Fibre to the X en neemt deel in het eSociety Platform Nederland. Voor alle sectoren in de zakelijke markt en het mkb biedt Zyxel onder meer veilige en betrouwbare wifi- en IP-oplossingen. Voor telecomaanbieders, zoals Telfort (KPN) en Luxemburg Online, biedt het bedrijf gespecialiseerde oplossingen terwijl steeds meer thuisgebruikers Digital Home Solutions technologieën gebruiken zodat ze bijvoorbeeld online kunnen gamen. Uitgebreide technische ondersteuning en klantenservice levert het bedrijf aan Internet Service Providers, telecomaanbieders en het IT-verkoopkanaal. Het motto van het bedrijf is dan ook: ‘Zyxel, Your Networking Ally’. In de Benelux worden de producten van Zyxel gedistribueerd door Copaco, Ingram Micro, Multicap, Valadis en Tech Data en in België en Luxemburg ook door Deltalink. Voor meer informatie, zie www.Zyxel.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht