Deel dit artikel
-

14Dayz: Nederlandse ‘Web 2.0’-site

Het Nederlandse Brains4all lanceert binnenkort een webdienst voor tijdregistratie, 14dayz.com, die gebruikmaakt van nieuwe webtechnieken. Amerikaanse 'web 2.0'-goeroe's hebben 14Dayz, dat nog in beta is, inmiddels op veelbezochte weblogs al onder de aandacht gebracht.

De site 14dayz.com is sinds vrijdag te gebruiken voor de eerste betatesters. Op 14dayz is het mogelijk nauwkeurige tijdregistraties bij te houden. "De site is bedoeld voor iedereen die op basis van gewerkte uren wil factureren," vertelt Marko van der Puil, oprichter van Brains4All uit het Zeeuwse Kamperland.

"Daarbij kun je denken aan advocaten of curatoren, maar ook aan webdesigners, webontwikkelaars, consultants en freelancers. Als je per project nauwkeurig invult op 14Dayz hoe lang je aan een soort bezigheid hebt besteed, krijg je op de site zeer gedetailleerde rapportages, die je bij een factuur kunt doen. Zo voorkom je achteraf discussies over de uren die er geschreven zijn."

Voor dit soort mensen is het nog niet heel erg gebruikelijk om zoiets als een tijdregistratie voor facturen bij te gaan houden op een website. Van der Puil: "Toch heeft onze site meerdere voordelen. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Je kan er overal bij, thuis of mobiel. Dat is handig voor mensen met meerdere werkplekken. Bovendien werkt de site gemakkelijk. Elke regel die je invoert wordt automatisch op de achtergrond opgeslagen, zo verlies je geen werk," aldus Van der Puil.

Michael Arrington, een van de meest gerenommeerde webloggers over de 'web 2.0'-trend met zijn Techcrunch, heeft lof voor de site.  "Het doet één ding en doet dat goed: time tracking." Maar Arrington heeft ook kritiekpuntjes: "De navigatie kan nog beter. Maar de back-end ziet er degelijk uit." Verder vindt hij de prijzen die Brains4All voor 14dayz rekent wel wat aan de hoge kant.

Een project met vijf categoriën is gratis. De prijzen voor de abonnementen lopen uiteen van 5 dollar per maand voor drie projecten en tien categoriën tot 99 dollar per maand voor een ongelimiteerd aantal projecten en (sub)categoriën. Tijdens de beta-fase geldt een korting van vijftig procent. Abonnees kunnen de urenrapportages die 14Dayz genereert ook automatisch opslaan als PDF-bestanden.

Van der Puil reageert: "Die 99 dollar per maand klinkt natuurlijk hoog, maar er zijn ook andere abonnementen voor het mkb die maar een paar projecten hebben. Dat abonnement voor een ongelimiteerd aantal projecten is, als je erover nadenkt, helemaal niet zo duur. Want dat is echt bedoeld voor een enorm bedrijf met misschien wel honderd projecten."

14Dayz is internationaal gericht. "De markt voor webdiensten als deze is in Nederland te klein. Daarom zijn we erg blij met de aandacht van grote Amerikaanse weblogs in zo'n vroeg stadium." Hij heeft er geen problemen mee dat 14Dayz een Web 2.0-site wordt genoemd. "Ach, er bestaat niet zoiets als Web2.0, maar je kunt niet ontkennen dat er bepaalde trends zijn waardoor sommige webdiensten heel snel een succes kunnen worden. Hype of niet, zo iemand als Arrington vindt onze site gewoon echt een goed product."

Concurrenten zijn er al wel, zoals Getharvest.com. Volgens Van der Puil probeert 14Days zich door eenvoud te onderscheiden. "Het mooie van de site is dat het alleen dit doet: het bijhouden van uren voor factureren. We bieden geen andere randverschijnselen die er iets mee te maken hebben, zoals takenlijstjes of agendafuncties. We willen niet alles voor iedereen zijn, we doen één ding en dat wilen we goed doen."

Deel dit bericht

4 Reacties

Erik

Ik vindt 5 euro per maand nog redelijk duur. Even zoeken op google levert dit op: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=online+uren&meta=cr%3DcountryNL  Een kijkje bij de tweede link http://www.basenet.nl zorgt voor een compleet webbased crm pakket. Als ik het goed zie eerste gebruiker 30 euro elke vervolg gebruiker 10 euro. En daarmee kun je ook online e-mailen, brieven bekijken, agenda, taken, relatiebeheer en facturatie. De uren lijk je volgens de demo ook te kunnen doorboeken op een project.

bisk

Days met een z op het einde, dat is zo voor tieners en kids. Niet echt een lekkere naam voor een serieuze web 2.0 applicatie die zich richt op het b2b-segment.

Bart Evers

Ik sluit me bij Erik aan.  Er wordt gereageerd alsof er iets nieuws is uitgevonden, terwijl er al ontzettend veel online tijdregistratiesystemen zijn, zelfs gratis.  Ik vraag me af of de Web 2.0 massaal het publiek trekt 5 euro neer te gaan leggen voor iets wat al lang gratis te verkrijgen is.

Marko

Erik & Bart: Ik ben het wel met jullie eens, 14Dayz is niet veel nieuws. Maar we hebben wel veel tijd geinvesteerd in onderzoek naar het gebruik van tijdschrijven o.a. bij advocaten. Er is al veel bestaands, maar het kan altijd beter en altijd simepler, eenvoudiger. Verder verzorgen we de hosting en systeembeheer, backups, security en ondersteuning van onze klanten. Wat zou je dan een redelijk bedrag vinden voor het gebruik van onze software?Bisk: Jammer dat je de naam niet mooi vind. We maken binnenkort een nederlandse versie, dus we gaan in de herkansing bij je. We wilden juist niet een standaard naam als corperate of enterprise bla. We wilden iets simpels en onderscheidends. Vroeger hadden we een colelga, en als we die vroegen om een taakje in te schtten dan zij hij steevast "14 dagen". Dat werd de naam 14Dayz.Tonie: Bedankt voor het artikel!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond