Deel dit artikel
-

Consument kiest nieuwe smaak Doritos chips

Amerikaanse chipsliefhebbers mogen bepalen welke nieuwe chipssmaak Doritos toevoegt aan haar assortiment. In Amerika zijn tijdelijk twee nieuwe smaken verkrijgbaar. Consumenten kunnen op een internetsite hun stem uitbrengen op één van beide smaken.

Deze week kondigde Pepsico, het bedrijf achter het tortillachipmerk Doritos, de start van de ‘Fight for the Flavor' campagne aan. Via de site van Doritos kunnen Amerikanen tot 25 mei stemmen op hun favoriete smaak. Tijdelijk zijn in Amerikaanse winkels de nieuwe smaken Doritos Smokin' Cheddar BBQ en Doritos Wild White Nacho chips verkrijgbaar. De winnende smaak wordt onderdeel van het vaste assortiment van het chipsmerk.

De actie wordt in de Verenigde Staten ondersteund door tv-spotjes, online advertenties en uitingen in winkels.

Opvolger van user-generated commercial
De 'Fight for the Flavor'-campagne past in de strategie van Doritos om consumenten te ‘betrekken bij het merk'. Begin dit jaar trok Doritos de aandacht tijdens de Amerikaanse Superbowl. De meest populaire commercial tijdens de uitzending van dat mega-evenement was van Doritos en gemaakt door een amateur. Deze was winnaar van een door Doritos uitgeschreven online wedstrijd. Het voor minder dan 12 dollar gemaakte filmpje versloeg miljoenen dollars kostende spotjes.

De reclamefilmpjeswedstrijd van Doritos, Crash The Superbowl, leverde zo'n 1100 inzendingen op. De vijf beste filmpjes zijn allemaal op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Het winnende spotje, Live The Flavor, is op YouTube ondertussen meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

Doritos is van plan om chipsliefhebbers ook op andere manieren te betrekken bij het merk. "We willen dat Doritos fans ons blijven vertellen wat zij willen, van advertenties tot een nieuwe smaak en verder," zegt Ann Mukherjee, vice president marketing van Frito-Lay, de voedseldivisie van PepsiCo.

Deel dit bericht

1 Reactie

Laura - Doritos

Ik zou de nieuwe smaak maken
Van rode ui met rode paprika en heel paprika en curry Poeder en zoete paprika poeder beetje flink witte peper en zout en de totmatensaus toevoegen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond