Deel dit artikel
-

TomTom toont te koop staande huizen

Wie een autotochtje wil maken langs te koop staande huizen, kan voortaan gebruik maken van de Era Navigator. Er is alleen één nadeel: er zijn slechts tweeduizend woningen te zien.

Het Nederlandse GlobeAssistant ontwikkelde de toepassing voor ERA makelaarsgroep. Vandaag stuurde ERA een persbericht uit over dit nieuws. "Huizen kijken wordt vanaf 21 september makkelijk met de TomTom," staat er in het bericht. En dan in wervelende bewoordingen: "Huizenzoekend Nederland haalt opgelucht adem."

"De adressen van te koop staande huizen kunnen nu via de ERA website in het kastje geladen worden," schrijft ERA verder. Wie op de site van Era kijkt, ziet echter dat met de toepassing maar langs een kleine selectie van huizen genavigeerd kan worden.

"Let op: u ontvangt alleen deelnemende woningen op uw TomTom," staat er op de site van ERA. Met ‘deelnemende woningen' wordt bedoeld: woningen die onderdeel zijn van de zogenaamde Open Huizen Route. Aan die activiteit doen zo'n tweeduizend huizen mee.

ERA organiseert een paar keer per jaar op een zaterdag de Open Huizen Route. Op die dag kunnen huizenzoekers zonder afspraak huizen bezoeken. "Dat is bijzonder, want doorgaans worden te koop staande woningen bekeken tijdens kantooruren en moet de consument er nogal eens vrij voor nemen¸" schrijft ERA.

Het vinden van de ‘open huizen' is voor mensen vaak een probleem, schrijft ERA. Voor die zoekers is de ERA Navigator daarom een uitkomst, meent de makelaarsgroep. "Voortaan hoef je als TomTom-zoeker dus geen kostbare tijd meer te verdoen aan rondjes rijden, maar rij je rechtstreeks van huis A naar B," aldus ERA, dat al haar te koop staande huizen ook al via Google Earth en Google Maps toont.

GlobeAssistant ontwikkelde voor ERA ook de toepassing voor Maps en Earth. Een andere klant van Globe Assistant is Funda.

GlobeAssistant is een onderneming die bedrijven helpt bij het ontsluiten van hun database op Google Earth. Het bedrijf bouwde een technisch bruggetje om databases te kunnen ontsluiten via Google Earth. Globe Assistant heeft een patent op de technologie (Earth Connector) die dit mogelijk maakt. Het bedrijf maakte toepassingen voor onder meer Funda en ERA makelaardij.

Deel dit bericht

3 Reacties

Arjan Terpstra

Namens ERA:We introduceren de ERA Navigator mede ter promotie van ERA's Landelijke Open Huizen Route. Deze wordt 6 oktober gehouden. Daarna kun je alle bij ERA-makelaars te koop staande huizen in je TomTom laden. ERA-makelaars zijn betrokken bij 25% van alle NVM transacties per jaar. Dus hoewel niet alle in Nederland te koop staande huizen beschikbaar zijn is er een ruime keuze voor de 'mobiele' huizenzoeker. We verwachten op 6 oktober uiteindelijk zo'n 3000 deelnemende woningen. Daar kan dan tussen 11 en 3 zonder afspraak bezichtigd worden. Gemiddeld bezichtigen belangstellenden die dag 3 huizen. We gaan er van uit dat door het gemak van de ERA Navigator dit aantal zal stijgen.

Arjan Terpstra

Reactie ERA:We hebben de ERA Navigator nu als ondersteuning voor onze landelijke Open Huizen Route van 6 oktober a.s. gelanceerd. We verwachten uiteindelijk rond de 3000 huizen die van 11 tot 3 zonder afspraak te bezichtigen zijn. Na deze dag zijn alle bij ERA-makelaars in verkoop staande huizen via de ERA Navigator naar je TomTom te zetten. Hoewel het daarbij niet om het volledige Nederlandse woningaanbod gaat, vertegenwoordigen ERA-makelaars wel 25% van alle NVM woningtransacties per jaar. We weten zeker dat dan veel zoekers met de TomTom aan de voorruit zelf een dagje huizen kijken zullen plannen. Met de ERA Navigator is ook vooraf een selectie te maken zodat de zoektocht gerichter kan plaats vinden. Door de TomTom is zo'n dag huizenkijken dan ook te combineren met andere POI's.

Dennis Masselink

Mooie ontwikkeling! Het combineren van dit soort bestaande technologien is een echte meerwaarde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond