Deel dit artikel
-

Vacaturenetwerk voor freelancers gelanceerd

Freep.nl is een vacaturebank voor freelancers. Een soort monsterboard met uitgebreide (sociale) functionaliteiten. Gebruikers kunnen persoonlijke informatie van LinkedIn eenvoudig binnenhalen en op hun Freep-profiel zetten.

Er zijn al portals voor Freelancers, zoals Freelancer.nl en Interim-netwerk.nl. "Dat zijn vrij platte sites," zegt oprichter Ruben Hoogervorst van Freep. "Bovendien staan er op die sites door interim- of detacheringsbureaus geplaatste opdrachten." En dát is iets dat Freep absoluut niet wil. "Op andere freelancersites staan vooral vacatures van bureaus. En die vragen een hoog percentage."

"Wij snijden de bureaus er tussen uit en kiezen daarnaast voor een professionelere aanpak dan bestaande sites," legt Hoogervorst uit.

Een bèta-versie van Freep is iets meer dan twee maanden geleden gelanceerd; deze week treedt het bedrijf ‘officieel naar buiten'. Tot nu toe hebben zo'n tweeduizend mensen zich aangemeld, en zijn er drie opdrachten vervuld. Werkgevers kunnen gratis opdrachten op de site zetten, opdrachtzoekers betalen vijf procent op het totale bedrag dat zij factureren aan hun opdrachtgever. Die vijf procent is voor Freep.

Freep hoopt te groeien via mond-tot-mond reclame. Wie zich aanmeldt kan direct een lijstje met Hotmail-, LinkedIn- of Facebookcontacten uitnodigen voor de site.

Bruggetje naar LinkedIn
Wat het gebruikersgemak van de site moet vergroten is een handig bruggetje naar LinkedIn. "Wie zich aanmeldt kan in één keer zijn hele CV van LinkedIn binnenhalen," zegt Hoogervorst. Dat was overigens niet heel eenvoudig te realiseren, omdat LinkedIn behoorlijk is dichtgetimmerd. "LinkedIn heeft geen beleid om open te zijn. Gelukkig is een handige programmeur er in geslaagd dit bruggetje te maken."

Deel dit bericht

3 Reacties

Albert Bausch

Leuk initiatief, maar zeker niet nieuw en minder plat. eWork.nl doet dit al sinds 2001. Cruciaal is of je genoeg aanvragen binnen krijgt om freelancers tevreden te houden. Daarnaast zie ik geen oplossing voor het aloude business model euvel: Freep die bureaus eruit snijdt, kan zelf ook door freelancers eruit gesneden worden. Freep krijgt dan 5% voor het eerste klusje, maar wordt overgeslagen bij de lucratieve vervolgprojecten die onder een andere noemer worden gestart. Desalniettemin veel succes gewenst. No guts, no glory!

Steven Kraal

Ik gebruik freep nu vanaf het eerste uur en het werkt prima! Met name de integratie met Linkedin vind ik erg sterk. Linkedin is het meest succesvolle zakelijke netwerkplatform in Nederland, je profiel uit Linkedin importeren is dus een hele sterke zet! Bovendien kan je direct je netwerk uitnodigen.  De eerste opdrachten zijn inmiddels succesvol ingevuld. Wil je je aanmelden op freep…bij deze de uitnodiging: http://www.freep.nl/join.php?email=steven.kraal@directforce.nl

Haike Spek

Hoogervorst vult naar mijn idee een reeds lang bestaande wens binnen de freelance markt in. De bureaus, die hij eruit zegt te snijden, kunnen doorgaans niet de toegevoegde waarde leveren die hun tarieven doen vermoeden. De 5% waar Hoogervorst met Freep op uitkomt is slechts een bescheiden vergoeding voor de match die in deze markt tot stand komt. chapeau voor het initiatief!! laten we hopen dat dit de freelancersmarkt volledig op zijn kop zet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond