Deel dit artikel
-

Registraties .nl-domeinnamen blijft groeien

Het aantal .nl-domeinnamen zag vorig jaar een groei van 23 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van SIDN.

Er kwamen vorig jaar 509.000 .nl-domeinnamen bij. De teller van alle .nl-domeinnamen stond daarmee op 1 januari 2008 op 2.695.454.

In het jaarverslag (PDF) beschrijft SIDN verder een aantal maatregelen die zijn genomen in 2007 om de dienstverlening aan de bijna 2.100 tussenpersonen en abonnees te verbeteren. Zo is de zonefilefrequentie verhoogd, waardoor nieuw aangevraagde .nl-domeinnamen sneller live staan en is er een monitoringsysteem ingevoerd voor de tracking en tracing van alle inkomende telefonische en e-mailberichten op de helpdesk.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "De continue groei van het .nl-domein toont aan hoe onmisbaar het internet binnen onze samenleving is geworden. In de wereld van het internet vervullen wij een belangrijke en unieke rol. Daarvan zijn we ons bewust en daarom streven we ernaar zo transparant mogelijk te opereren. Die openheid blijkt ook uit dit nieuwe jaarverslag, waarin we nog helderder onze behaalde resultaten, afgeronde projecten en onze visie op de ontwikkelingen in de markt uiteen zetten."

SIDN liet in maart nog weten een deel van de geregistreerde numerieke domeinnamen opnieuw aan het publiek beschikbaar te stellen. Uit onderzoek bleek dat gedurende het eerste uur van de landrush enkele deelnemers zeer veel registratiecapaciteit bezet hebben gehouden. Twee partijen hadden beduidend meer machines hebben ingezet dan de overige partijen en wisten hierdoor veel van de aangevraagde domeinnamen te registreren. Na overleg hebben beide partijen hun aanspraak op een aanzienlijk deel van de registraties toen laten vervallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond