Deel dit artikel
-

Suikeroom Google blijft Mozilla spekken

De omzet die Mozilla vorig jaar binnenhaalde was voor 88 procent, 66 miljoen dollar, te danken aan Google. In 2006 was dit 85 procent. De totale omzet van de organisatie steeg met twaalf procent tot 75 miljoen dollar.

De overige twee miljoen dollar omzet werd gegenereerd uit affiliateprogramma’s, de Mozilla Store en publieke steun.

Google is de standaard zoekmachine in de Mozilla-browser Firefox. In ruil voor een prominente positie in de zoekfunctie van Firefox deelt Google de resulterende advertentie-inkomsten met de stichting. Deze deal met de internetgigant levert de non-profit organisatie geen windeieren op. Google maakte in augustus nog bekend het distributiecontract te verlengen tot 2011.

De uitgaven van de non-profit organisatie in 2007, 33 miljoen dollar, stegen met maar liefst 68 procent vergeleken met het voorgaande jaar. Personeel is de grootste kostenpost (80 procent) van de organisatie. Eind 2007 had de organisatie 150 mensen in dienst.

Het aantal dagelijkse Firefox-gebruikers steeg van 27,9 miljoen in 2006 naar 48,9 miljoen in 2007.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Mentink

pfff .non profit is ook maar relatief. Als de gegevens in dit artikel kloppen verdient iedere werknemer per jaar 176.000 euro. Goed bedrijf om te werken:).

Math E. Matic

@Jan Mentink: ALs ik je rekenarij even mag corrigeren: Als de gegevens in dit artikel kloppen kost een werknemer per jaar gemiddeld 176.000 dollar ( = ongeveeer 129.000 euro). Dus :- niet 'verdient' maar 'kost' (bruto salaris, werkplek, opleiding, administratieve kosten, verzekeringen, etc.)- niet 'iedere werknemer', maar 'een werknemer gemiddeld'- geen euro's maar dollars

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond