Deel dit artikel
-

Faillissement webshopontwikkelaar nekt moederbedrijf

Het Rotterdamse DVRG gooit de handdoek in de ring. De investeringsmaatschappij die zich hoofdzakelijk bezighoudt met online retailing en ICT, heeft surseance van betaling aangevraagd.

De naamloze vennootschap kan niet voldoen aan de betalingsverplichtingen. Op de site is te lezen dat dit onder meer het gevolg is van ‘de afgegeven garanties aan de crediteuren van de gefailleerde dochteronderneming Shops at Work BV’. Ook verslechterde marktomstandigheden worden als oorzaak aangedragen.

Voor dochteronderneming Shops At Work vroeg de investeringmaatschappij in oktober nog  surseance van betaling aan. Shops At Work ontwikkelde en exploiteerde webshops die werden gepresenteerd via de portal, www.shops.nl. Shops at Work is inmiddels failliet verklaard. Nadat de geplande overname Shops At Work voor zes ton door Shops Development en partner Avalon Media werd afgeblazen, ontstond er een tekort aan middelen bij DVRG.

Toentertijd benadrukte het bestuur van DVRG nog dat het verzoekschrift alleen betrekking had op de dochteronderneming Shops At Work en zich niet uitstrekte tot de holding DVRG.

Onder de activiteiten van de investeringsmaatschappij vallen onder meer Multi-Enterprise Putten, een groothandel voor telecom, media, batterijen en spaarlampen, DVRG Storgae Media, de distributeur van een divisie van Samsung en Triton Electronics, een producent van elektronica en software in Hongarije.

Bron foto: Daquella manera (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond