Deel dit artikel
-

Consument wil zelf mobiele applicaties kiezen

Consumenten willen meer controle over hun mobiele telefoon en dan met name de applicaties die daar op geïnstalleerd kunnen worden. Er is weinig sympathie voor telecomaanbieders die dit voor de consument bepalen.

De meeste mobiele gebruikers hebben nog steeds het idee meer controle te hebben over hun computer dan de mobiele telefoon. Dat blijkt uit een onderzoek van Skype onder 3 duizend mobiele bellers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en Spanje. Gezegd moet worden dat het merendeel (70 procent) van de respondenten uit het onderzoek zelf nog geen applicatie op hun telefoon heeft geïnstalleerd.

Van de respondenten ziet 62 procent het mobiele apparaat nog niet als een extensie van de computer. Slechts 23 procent heeft het idee dat ze de zelfde mate van controle hebben over hun computer als de mobiel.

Samenwerking

Vanwege deze perceptie bij de bellers, roept Skype de telecomaanbieders, softwareontwikkelaars en toestelfabrikanten op om beter samen te werken. Dit om de volgende generatie van mobiele ervaring een duwtje in de rug te geven.

Maar liefst 67 procent van de ondervraagden wil zelf kiezen welke applicaties er op hun telefoon staan en heeft liever niet dat de telecomaanbieders deze programmaatjes van te voren installeert. Uit het onderzoek bleek verder dat men bereid is meer te betalen voor een apparaat waarbij de consument de volledige controle krijgt over de te installeren applicaties.

In de markten in Japan (67 procent), de Verenigde Staten (78 procent) en het Verenigd Koninkrijk (65 procent) waren de meeste gebruikers te vinden die het idee hadden weinig controle over hun telefoon te hebben in vergelijking met de pc. Dit correleert met de weinige gebruikers die ooit een applicatie gedownload hebben op hun mobiel (22 procent in Japan, 26 procent in the de Verenigde Staten, en 28 procent in het Verenigd Koninkrijk).

Uitzondering

De resultaten voor Spanje tonen een ander beeld. In die markt hadden ruim de helft van de ondervraagden het idee evenveel controle te hebben over hun telefoon als over de pc. Bijna de helft zag de mobiele telefoon als een verlengstuk van de pc. Met deze instelling, concludeert het onderzoek, is het net vreemd dat bijna de helft van de Spaanse mobiele gebruikers wel eens een applicatie heeft geïnstalleerd op de mobiel.

Jongere gebruikers zien de telefoon steeds minder en minder als ‘gewoon een telefoon’. In Japan zijn de respondenten onder de dertig meer geneigd de mobiel te zien als een computer.

Bron foto: oskay (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Ivo Wentholt

Wacht even hoor. Dit is een onderzoek van Zogby, welke door Skype is gepubliceerd. Logisch, want Skype heeft er natuurlijk belang bij dat operators niet bepalen wat de gebruiker op zn telefoon heeft of niet. Of beter gezegd, wat nooit pre installed mag worden. Eerlijk gezegd vind ik dit een volledig non issue, volledig onbelangrijk en ik betwijfel ten zeerste of de consument dit allemaal echt interesseert. Skype software zal natuurlijk nooit door een operator op een device worden gezet, sterker nog, Apple heeft met operators AFAIK zelfs afgesproken dat Skype geen versie voor de iPhone in de App Store mag zetten. Skype baalt hiervan, en publiceert daarom dit artikel. Wat je er ook van mag vinden, het plaatst het artikel wel in een ander daglicht. In een Skype daglicht.

Jozef

Tijd voor de Android ! Hopelijk komen er dit jaar genoeg mooie nieuwe toestellen bij zodat we langzaam afscheid kunnen gaan nemen van de rest…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond