Deel dit artikel
-

Engelse telecomaanbieder met Skype-abonnement

De Engelse mobiele telecomaanbieder 3 brengt volgende maand een Skype-abonnement op de markt. Abonnees kunnen voor een vast bedrag onbeperkt bellen naar andere Skype-gebruikers.

Voor drie pond per maand kunnen Engelse abonnees en prepaidklanten van 3 ongelimiteerd telefoneren naar andere Skypers. Om te bellen naar reguliere vaste of mobiele nummers moeten de Skypers 3’s eigen netwerk gebruiken.

Vanaf mei is de dienst te gebruiken op toestel die 3 zelf uitgeeft. Het Skype-abonnement moet in de zomer voor alle 3G-telefoons beschikbaar zijn.

Het Engelse telecombedrijf is de eerste mobiele operator ter wereld die Skype niet angstvallig buiten de deur houdt als potentiële ‘tikkendief’, maar juist omarmt als drijvende kracht achter de verkoop van data-abonnementen. Immers, zonder mobiel internetabonnement kunnen de klanten niet Skypen.

Tot op heden waren onderlinge gratis Skype-belletjes enkel mogelijk  via 3’s speciale Skype-telefoon, PSP, enkele draadloze telefoons en via Wifi (iPhone). Op Android-toestellen kan noch via Skype noch via Google Talk gratis onbeperkt worden gebeld via Skype.

Voor 3 is het nieuwe abonnement een manier om prepaid-klanten te behouden en nieuwe klanten te werven. Tijdens het Mobile World Congress zei de directeur van Skype dat consumenten significant vaker een telefoon kochten als ze daar ‘uit de doos’ mee kunnen Skype’en. Van de kopers van de Skypephone bij de Engelse operator 3 was 79 procent van de klanten nieuw op 3’s netwerk, louter om mobiel te kunnen Skype’en.

eBay maakte twee weken geleden bekend dat het Skype wil afstoten via een beursgang. Als het VoIP-bedrijf voor die tijd niet door particuiiere investeerders wordt overgenomen, staat de beursgang gepland voor de eerste helft van 2010.

Deel dit bericht

5 Reacties

Martijn

Ik heb skype op mijn windows mobile telefoon, maar met een basis data abo is het bijna niet te doen om te skypen, zeker niet als je in de auto of trein zit.

Luc van Poelje

Het wordt tijd, eindelijk een club die durft te innoveren. Hier worden we beter van! Vergeet niet applicaties als Fring en Nimbuzz. Hiermee kun je al lange tijd voip-bellen.

erwin

Ja, http://www.simonly.eu/ hebben ze nu ook internationale abonnementen.

Hans Derksen

Vooralsnog blijven de Nederlandse aanbieders toch de goedkoopste telecomproviders. Zie bijvoorbeeld de aanbiedingen voor Sim Only abonnementen de http://www.goedkoopstesimonly.com/ website.

Quinn

Aw, this was a very nice post. In idea I wish to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond