Deel dit artikel
-

Layar opent platform voor ontwikkelaars

Layar, de augmented reality mobiele browser van het Amsterdamse SPRXmobile, opent het platform voor ontwikkelaars. Slechts een handvol gelukkigen krijgt toegang tot de API.

De mobiele browser, die halverwege juni werd gelanceerd wil snel vooruit. Vijftig ontwikkelaars krijgen toegang tot de API. Hiermee is het mogelijk om nieuwe lagen te creeren en te publiceren in Layar, de mobiele applicatie.

Elke database met locatie coördinaten kunnen worden getransformeerd in een augmented reality laag. Gebruikers van een Android-toestel kunnen via de camera op het telefoonscherm de ingevoerde data zien. Concreet komt het erop neer dat iemand die door een stad loopt, kan zien wat er over gebouwen en omgevingen wordt gezegd op het web.

Layar sloot al partnerschappen met Funda, Hyves, Tempo Team, verzekeraar Zekur.nl van Univé en ING.

Raimo van der Klein, een van de oprichters van SPRXmobile zag al snel in dat de mobiele browser open moest worden gesteld voor ontwikkelaars. Hij gelooft dat dit de enige manier is om gebruik te maken van alle ideeën die er zijn, door ze te integreren met het bestaande platform.

Bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn, kunnen zich sinds woensdag aanmelden. In de toekomst krijgen meer ontwikkelaars toegang tot de API van Layar.
Ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om de eigen augmented reality laag aan hun eigen wensen aan te passen.

Om het eigen merk onder de aandacht te brengen kan bijvoorbeeld het kleurenschema worden aangepast of kunnen er specifieke ‘Points of Interest’ (POI’s) worden ingevoerd. Waarbij aan deze laatste weer acties kunnen worden toegevoegd, als een mobiele url, een routebeschrijving of een mobiel nummer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond